Unutmayın! Yoksa Hâlâ [Günay Tulun]


Okur musunuz?
Tarih boyunca Türk Ulusu’nun başına gelmiş belaların yer aldığı gerçek tarih kitaplarını alıp okur musunuz? Okurken içe giren düşman, doğru yolu kaybetmiş yönetici ve onların etkisiyle böyle şeylere boş veren halk üçgenini izler misiniz?
Yine tarih boyunca hem yönetenlerce ezilmiş, hem de adalet dağıttığı her yerde soykırıma uğramış, sonra da etkili propagandalarla suçlu gösterilerek utanca itilmiş halkın Türkler olduğuna dikkat eder misiniz?
Bizlerden biriyken çıkarlarının başka yöne kaydığını görerek yön değiştiren, sonra elinden kan damlayarak dünkü komşularını yok etme vicdansızlığını gösteren insanlık maskarası canilerin hep bizi suçladığını görür de bu haksızlığı dışa vurup isyan eder misiniz?
Üzerinize bu iftiralar atılırken şu işin doğrusu nedir diye gerçekleri arar, onlara ulaşır, okur ve okuduktan sonra olayların akışını mantık süzgecinden geçirir misiniz?

Yoksa...
Yoksa siyasilerin başınıza sardığı geçim problemlerinden zaman bulup vatandaşlık görevlerinize ulaşmakta zorluk mu çekersiniz?
Gözünüzün önünde yaşanmakta olan her şeye rağmen, ülkeniz için bir şeyler yapma zamanının daha gelmediğine mi inanıyorsunuz yoksa?..
Değer verilen bir ülkenin onurlu bir yurttaşı olma fırsatının kaçmakta olduğunu görebiliyorsunuzdur sanırım.
Yoksa hâlâ harekete geçecek bol vaktiniz olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Sizce, yumurta kapıdan içeri girmedi mi hâlâ?...

Yoksa!...
Yoksa hâlâ; bilmeden, istemeden ya da bilerek, isteyerek sessiz kalan devlet adamı, siyasetçi, yönetici ve sivil toplum örgütlerinden bir şey çıkmayacağını anlamadınız mı?
Ülkenin bir ferdi, halkın bir parçası, ya da insanlığın ne demek olduğunun bilincinde olmak zorunda olan birisi olarak; bu ülkeyi yaşatmak için her milimetre karesine kanını bırakmış, son nefesini gülerek harcamış şehitleri duydukça mahcup olmuyor musunuz?
Ülkeniz için yasalara ters düşmeden bir şeyler yapma fırsatının elinizin altından kayıp gitmekte olduğunun bilincine varmamanız için birileri bilinçlerinize bir şeyler mi yaptı yoksa?...

Yoksa!...
Yoksa halk denen, vatandaş denen kitle de mi azınlık oldu?
Geleceğin nineleri, dedeleri yavrularımıza; Ermeni, Rum-Yunan, Asur-Keldani ve kendisini Kürt zanneden Alevi ve Şamanist Türklerden masallar mı anlatacak? Mayıncı, bombacı, kundakçı teröristleri kahraman olarak anlatmak zorunda mı kalacak yoksa?…
Kutsal değer nedir bilmeyen devletler, en aşağılık politikacılar, en ahlaksız insanların kol gezdiği örgütler her fırsatta ensemize tokat atmaya devam mı edecek yoksa?…
Unutmayın!...
Uykuya sığınıp gerçeklerden kaçmak, başa gelenlere ses çıkarmayıp susmak, her denene kafa sallamak çocuklarınızın geleceğini ipotek altına almaktan başka işe yaramaz.
Çocuklarınız artık; soykırımcı, katil bir ülkenin ferdi olarak damgalana damgalana zavallı, ezik, itip kakılan birer yaratık olma yolunda yürüyorlar. Üstelik bunu yapan ülkelerin tarihleri, tarihlerini bir yana bırakın günlük hâlleri bu tür çirkinliklerle yazılmış, yazılmaya devam ediyor.

Unutmayın!...
Bunların tek nedeni şu ana kadar gösterilen atalet, suskunluk, adamsendecilik, bana ve parama dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti.
Böylelerini her gün ekranlarda, gazetelerde, çevremizde görmüyor muyuz?
Onlar; vatan sözcüğünü inandıkları kutsallığın kapsama alanı dışında tutanlar ya da kutsallığın anlamını bilmeyen birileri değil mi?

Unutmayalım!...
Yoksa hâlâ…


Günay Tulun
İlk Yayınlandığı Yerler
Yazarlar ve Ozanlar
Türk Edebiyatı
Kent Haber
Edirne P.
İlk Yayın Tarihi
3.12.2005

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN