PANEL: Mazlum (!) Ermenilerin Son "Azeri Soykırımı" [Günay Tulun]

"Asef" Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, 20 Şubat  Pazar günü gerçekleştirilmek üzere, “Karabağ’ın İşgali ve Hocalı Soykırımı” adıyla bir açık oturum düzenledi.   
"Yalova Halk Eğitim Merkezi"nde gerçekleştirilecek açık oturumda Ermenilerin yaptığı son soykırımlardan Azeri Soykırımı ele alınacak. 

Daima mazlum (!) rolü oynamayı iyi beceren ve gerçek tarihi, kendi politikalarına göre ayarlamakta mahir ülkelerle iş birliği içinde hareket eden Ermenilerin; yaptıkları bilinen en son "Azeri Soykırımı"nın belge ve fotoğraflarla anlatılacağı bu etkinlik için, "Asef" Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Şemsettin Gürtekin, tüm Yalova halkını davet etti.  
Başkan Gürtekin
Oturum saat 15.oo'de başlayacak, bitiş saatiyse 17.oo...

Azerbaycan Milletvekillerinden,
- Qanire  Paşayeva,  
- Elmar Memdov, 
- Yakub Mahmudov ile 
- Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı'nın da konuşmacı olarak katılacağı oturumda;
- Türksam Bilim Kurulu Üyesi Profesör Dr. Cemalettin Taşkıran ve
- Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doçent Dr. Şenol Kantarcı da konuşma yapacaklar.

Salonda ayrıca, Hocalı "Azeri Soykırımı"nı gösteren bir fotoğraf sergisiyle bir de slayt gösterimi yapılacak.

Davetiye (Tıklayıp Büyütebilirsiniz]
Bu tür organizasyonlar içinde mutlaka yer alması gerekenler: 

-Mutlu Tönbekici gibi, kalemi; "Biri bana anlatsın, n'olmuş ki?" diye yazan, aydınlatıcı bilgiler önüne konduğundaysa görmezden gelip her konuya Ermeni gözlüklerinin ardından bakmaya devam edenler

-Hiçbir şey bilmeden gazete ve televizyonlarda ahkâm kesen; "Yarı aydınlar, karartılmışlar, kiralıklar; neden ve kimden özür dilemeleri gerektiğini bilmeden ‘Özür Diliyorum’culuk oynayanlar ve Türkiye Ermenileri arasında bulunup da yalnız kafalarına doldurulan dogmalara göre hareket edip militanca davranış sergileyenler”
'
-Ülkesinin değerlerinden ve tarihinden kopuk yaşayan, özellikle de yabancı dilde eğitim veren okullarda okuyan ve yurt dışında eğitim gören gruplardır.

Bunlar, bu tür açık oturumlara mutlaka gitmeli.

Asef'ten bir ricam var.
Gerçi çağrılarınızda ayırımcılık yapmıyorsunuz ama bu grupları ayrı bir metotla örneğin, "Kırkpınar Şenlikleri" sırasında Edirnelilerin güreşlere çağrı için yaptığı gibi kırmızı dipli mumla davet etsenize... 
Hem konunun özüne de uygun olur.
İnsanın, yaptığı işte boyunun ölçüsünü göstermesinin en iyi yolu "Er Meydanı"na çıkmaktır.
Doğrular sofrası da "Er Meydanı"nın ta kendisi değil mi?



Günay Tulun
Haberciden  [Özel Haber-Yorum]

Yayın Kurulu'muzun Notu
Hocalı'nın bir soykırım olayı olduğunun artık toplumumuzun belli bir kesiminde de kabul gördüğünü ve bunun soykırımcılarla yaptığımız mücadelede bir ilerleme olduğunu belirtmek isteriz.

Bu olaya Sayın Günay Tulun, daha 2 Mart 1992 Pazartesi günü yazdığı ve bu konuda Süleyman Demireli'de suçlayan yazısında çok açık bir ifadeyle "Bu bir soykırımdır!" derken; daha çok kısa bir zaman önceye kadar, bırakın Türkiye Türklerini, Azeri canlarımız bile katliam kelimesini kullanarak yaklaşıyorlardı. 

Sayın Günay Tulun'un o yazısından aldığımız bir uyarı paragrafını burada, hatırlatıcı olarak bir kez daha duyurmayı, milletimize karşı borç biliriz:

"Bu bir soykırımdır ve Ermenilerin daha önce de Azerbaycan ve Türkiye'de yaptığı soykırımların devamıdır. Bizler zayıf oldukça, cevap vermekte geciktikçe de bu soykırımlar devam edecektir."

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN