CHP Camileri Ahır mı Yapmış?! “yazı serisi: VII" [Ömer Sağlam]

Görüldüğü gibi cami ve mescitler, geçmişte sadece ibadet yeri olarak değil, birçok devlet hizmetinin yerine getirilmesi için de kullanılmışlardır. Bunun yanında pek çok sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapmışlardır. Şimdilerde bazı camilerde “Dünya kelamı konuşmayınız” gibi bir takım ikazların yazılı olduğu göze çarpmaktadır. Oysa bu son derece yanlıştır. Çünkü tam aksine camiler, Müslümanların toplanma alanı, görüş alışverişinde bulundukları yerlerdir. Adabı ve edebi dairesinde camilerde dünya kelamı etmenin ve Müslümanların sorunlarını dile getirmenin hiçbir sakıncası olamaz. Bunun aksini savunmak, İslam’ın özüyle bağdaşan bir durum değildir.

Hz. Peygamber döneminden itibaren uzun geçmişte yaşananları görmezden gelerek, Cumhuriyet döneminde ve CHP yönetimindeki Türkiye’de camilerde gerçekleşen bazı münferit olayları abartarak ve iyiden iyiye köpürterek bu durumu, CHP’nin aleyhine kullanıp buradan kendilerine siyasi çıkar elde etmeye çalışanlar varsa bunlar kesinlikle yanılıyorlar ve aldanıyorlardır. Camilerin halılarının ya da camilerdeki tarihî eşyalarla cemaatin ayakkabı ve diğer eşyalarının çalınarak satıldığı bir ülkede, yakın ve uzak geçmişte elbette münferit de olsa bazı hatalar yapılmıştır. Ancak bu bireysel ve sınırlı sayıdaki hatayı ve uygulamayı, topluma genel bir uygulamaymış gibi takdim ederek birilerini kötülemek ve Müslümanların arasına fitne sokmak, Müslüman’a yakışan bir tavır değildir. Müslüman, ilgili Kur’an ayetlerinin açık emri gereğince, sürekli başkalarının ayıbını araştırma ve bunu ulu orta herkesin içinde ifşa etme durumunda kesinlikle olamaz. Müslüman, Hz. Mevlana’nın tabirince; ayıpları ve kusurları örtmede gece gibi olmak zorundadır.

Sayın Başbakan, Kartal Mitinginde; “İnönü ezanı Türkçeleştirdi Menderes aslına döndürdü, aslına döndürdüğü için Bay Kemal çıkmış 'Ezan okunuyorsa CHP sayesinde okunuyor' diyor. 12 Haziran'da gelin bunlara gümbür gümbür gereken cevabı verelim. Bu CHP camileri ahıra çeviren zihniyettir. Kalkıyorlar yeri geliyor bakıyorsun “İmam Hatip”i savunuyor. Biraz dürüst ol be! Başörtülü kızların üniversiteye girmesi olayında neden MHP ile beraber ortak hareket etmiştik, onu engellediniz?” şeklinde CHP’ye yükledikten sonra Türk Halkı’na şöyle seslenmişti:

“Biz el ele vereceğiz, siz bize güç verin yeni anayasa, temel hak ve özgürlüklerle, 12 Haziran'dan sonra bunların hepsini çözelim...”

Bereket versin Türk Halkı, Başbakan gibi düşünmemiştir. Türk Halkı, mevzuat boşluğuna rağmen üniversitelerde başörtüsü sorununun fiilen çözüldüğünü görmekte ve CHP’nin, en azıdan bu fiili duruma karşı çıkmayarak ve bu konuyu tekrar “Anayasa Mahkemesi”ne götürmeyerek çözüme katkıda bulunduğunu bilmektedir. Onun için de AKP’ye, “Tamam ülkeyi yönet ama, devleti şekillendirirken ve millete yön tayin ederken muhalefetle işbirliği yap mesajı göndermiştir.

Şimdi birileri çıkıp derse (ki; mutlaka diyecektir); “CHP’yi savunmak sana mı düştü?” Evet, bana düştü! Madem Sayın Kılıçdaroğlu “Biz etnik ve inanç temelinde siyaset yapmayacağız” diyerek, bu konularda konuşmuyor, o zaman birilerinin ortaya çıkıp, bu ülkede barış dilinin egemen olması, ayrıca hak ve hakkaniyet adına bir şeyler demesi gerekiyor. Yani bir anlamda akil adamlık yapması gerekiyor. Eh biz de kendi çapımızda küçük bir akil adamlık yapalım istedik. Sahi hata mı ettik?

Şurası iyi bilinmelidir ki; ülkemizin Doğu ve Güneydoğusunun bütünden koparılması için oynanan oyunların iyiden iyiye gün yüzüne çıktığı ve terörist başı Apo’nun, tutuklu bulunduğu İmralı’dan devleti tehdit etmeye cüret edebildiği bir dönemde, CHP’yi dışlama ve AKP ile CHP ve MHP’yi birbirine düşürme lüksümüz hiç yoktur. Bugünler, bir ve beraber olma günleridir…




Ömer Sağlam

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN