Bilinen Son Ermeni Vahşeti: KARABAĞ’IN İŞGALİ ve HOCALI SOYKIRIMI

Makaleler, Nisan 2012′den beri redakte edilmemekte ve 
eser sahibinin gönderdiği özgün hâlde yayınlanmaktadır
YALOVA ASILSIZ ERMENİ İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ’NİN "KARABAĞ’IN İŞGALİ VE HOCALI SOYKIRIMI" PANELİ’NE YOĞUN İLGİ

ASEF’in düzenlediği uluslararası panelde, düşmanı Çanakkale’den İstanbul’a bırakmayan Atatürk ve arkadaşlarının o günkü ruhu ile "Türk Coğrafyası"nın kurtulacağı vurgulandı.
TÜRK BİRLİĞİNDEN BAŞKA KURTULUŞ YOLU YOKTUR
Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'nin Orhangazi Temsilciliği düzenlenen törenle açıldı. Törene yurt içinden ve dışından çok yoğun bir katılım vardı. Açılışın ardından Koç İlköğretim Okulu toplantı salonunda "Uluslararası 1. Karabağ'ın İşgali ve Hocalı Soykırımı" adlı konferans düzenlendi.

GENİŞ KATILIM
Paneli dinlemeye gelenler arasında Orhangazi Kaymakamı M. Selman Yurdaer,  Jandarma Komutanı Kd. Bçvş. Nuri Berk, Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Doç. Dr. Şenol Kantarcı, Ak Parti İlçe Başkanı Neşet Çağlayan, Belediye Başkan Vekili Cengiz Sayın, kamu dairelerinden idareciler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Diaspora Bakan Yardımcısı Vali Hajıyev, İstanbul Türkiye – Azerbaycan Derneği’nden Sefer Karakoyunlu, İstanbul Azerbaycan Kültür Evi’nden Hikmet Elp, Azerbaycan Millet Meclisi Şube Müdürü İbrahim Yusufzade, Yalova Asılsız Ermeni Soykırımı İddialarıyla Mücadele Derneği Kars Temsilcisi Mehmet Tekel, akademisyenler ve çok sayıda Orhangazili paneli ilgiyle takip etti.

Konferansa konuşmacı olarak Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstem Hanlı, Azerbaycan milletvekilleri Jale Eliyeva, Sabir Rüstem Hanlı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başkonsolosu Hasan Zeynalov katıldı.

BİR DEVLET TERÖRİST OLAMAZ AMA…
Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynalov; bir gecede çoğu çocuk kadın ve ihtiyar olan 613 kişinin katledildiğini söylerken, ‘Bin neferden çoğu da sakat oldu. Nicesi de esir götürüldü. Bunlar tabir Türk toprağı olan Hocalı şehri ve orada yaşayan Azerbaycan Türkleri. Bir gece içerisinde katlettiler ve Hocalı şehrinin altı üstüne çevrildi. Bunu kim yaptı ve niçin yaptı? Bir devlet terörist olmaz. Ama o devletin başında kim duruyorsa katildir’ diye konuştu . 

Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstem Hanlı  "Her yıl bu konferanslar yapılıyor. Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ve onun başkanı Şemsettin Gürtekin yıllardır hiçbir yardım ve destek almadan Hocalıyı , Karabağı ve Gubayı anlatıyor. Şemsettin Gürtekin gerçek bir Vatan evladıdır. Hocalı'da Azerbaycan Türklerinin soykırıma maruz kaldığını anlatmak için bu  konferans düzenlendi. Bizler de hem Ülkemizde hem de Türkiye'mizde bu konferanslara eşlik ediyoruz. Halkın bu olaya duygulu yaklaşması için buradayız. Sözde Ermeni soykırımı iddiası Azerbaycan ve Türkiye'deki Türklerin üzerine 20 yıldır atılıyor. Gerçek soykırımı yaşayanın Azerbaycan Türkleri olduğunu göstermek istiyoruz. Çalışmalar onun içindir. İnanıyorum dünyanın birçok ülkesi Hocalı Soykırımı'nı tanıyacak. Dünya soykırımlara karşıysa ilk olarak Hocalı Soykırımı'nı tanıması lazım." ifadelerini kullandı. 

ELİYEVA: AZERBAYCAN TÜRK'ÜNÜN ACISI 21 YILDIR DİNMEDİ
Azerbaycan Milletvekili Jale Eliyeva da "21 yıl önce Hocalı Katliamı oldu. 21 yılda Azerbaycan Türkü'nün algısı, acısı, yarası dinmedi. Çünkü Azerbaycan bu haklı davasını bütün dünyaya tanıtmak yolunda büyük bir çaba sarf etti. Bugüne kadar bize en büyük desteği Türkiye devleti ve halkı vermiştir. İnanırım ki Türk; haklı davasında başarıya ulaşacaktır. 200 yıldan beri "Türk Azerbaycan" topraklarına karşı haksız iddialar süren, denizden denize büyük Ermenistan rüyasıyla yaşayan Ermeni siyaseti sona erecektir. Defalarca söylediğimiz gibi bugün bir daha buradan bir ülkenin milletvekili olarak tekrarlıyorum. Dünyada ikinci bir Ermenistan ülkesi kurulamaz. Buna Azerbaycan izin vermez. Biz Azerbaycan olarak bu facianın, soykırım olarak kabul edilmesi için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'deki dostlarımıza yanımızda olduğu için çok mutluyuz. Azerbaycan bir yer adı ama millet olarak biz Türk'üz. Burada bir anlaşmazlık olmasın. Biz her zaman Türk olarak kalmaya devam edeceğiz. Bu iki dev bayrak hep dalgalanacak. Ulu Önder Atatürk 1932 yılında Sovyetler Birliği dağılacak altından Türk Cumhuriyetleri çıkacak, buna hazırlıklı olmalıyız demişti. 1991 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan bağımsızlığına kavuştu. Biz Azerbaycan'la Türkiye'yi komşu olarak görmüyoruz. İki ülkenin geleceğini bir devlet olarak görüyoruz. Bir millet iki devlet yok. Bir millet ve bir devlet olarak görüyoruz. İnşallah bu olacak çünkü milletin isteği bu" dedi. 

GÜRTEKİN, HER ZAMAN AZERBAYCAN TÜRK'ÜNÜN YANINDAYIZ
Konferansta konuşan Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Şemsettin Gürtekin, Hocalı ve Karabağ ile ilgili beşinci uluslararası konferansın düzenlendiğini hatırlatarak ‘Bundan önceki konferanslarımız ulusal değil yerel düzeydeydi. 70-80 tane konferans düzenlemiştik. Orhangazi´de ve diğer illerimizde ,hem burada temsilcilik açıp hem de Hocalı ve Karabağ´ı tanıtmak için bir etkinlik düzenledik’ diye konuştu. Konferansın Azerbaycan ve Türkiye halkına hayırlı olmasını dileyen Gürtekin, ‘İki ülkede yaşayan milletlerin kan kardeşliği var. Biz her zaman bu büyük yüce Türk milletinin hak ve hukukunu koruyacağız. Azerbaycan´daki kardeşlerimiz şundan emin olsunlar. Biz her zaman Azerbaycan Türk'ünün yanındayız, olmaya devam edeceğiz.’ Gürtekin sözlerine Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Emin Resulzade’nin şiirleriyle son verdi. Konferansın ardından katılımcılara plaket verildi. 

Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Orhangazi Temsilciliği'nin açılışında gerçekleştirilen "KARABAĞIN İŞGALİ VE HOCALI SOYKIRIMI" paneline katılanlardan bazıları: 
-ŞEMSETTİN GÜRTEKİN : YALOVA ASILSIZ ERMENİ İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
-TENZİLE RÜSTEMHANLI : AZERİ TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ BAŞKANI
-SABİR RÜSTEMHANLI : MİLLETVEKİLİ, ŞAİR
-JALE ELİYEVA : MİLLETVEKİLİ
-HASAN ZEYNALOV : AZERBAYCAN CUMHURİYETİ  İSTANBUL BAŞKONSOLOSU
-VALİ  HAJIYEV : DİASPORA BAKAN YARDIMCISI
-Prof. Dr. CEMALETTİN TAŞKIRAN
-Prof. Dr. KEMAL ÇİÇEK
-Doç. Dr. ŞENOL KANTARCI
-Doç. Dr. GAFFAR ÇAKMAKLI
-Yrd. Doç. Dr. GÖKMEN KILIÇOĞLU
-Yrd. Doç. Dr. SERKAN KEKEVİ
-Yrd. Doç. Dr. YAVUZ CANKARA
-SEFER KARAKOYUNLU : İSTANBUL TÜRKİYE – AZERBAYCAN DERNEĞİ
-HİKMET ELP : İSTANBUL AZERBAYCAN KÜLTÜR EVİ
-İBRAHİM YUSUFZADE : AZERBAYCAN MİLLET MECLİSİ ŞUBE MÜDÜRÜ
-KEBUTER HAKVERDİ : YAZAR 
-MEHMET TEKEL : YALOVA ASILSIZ ERMENİ İDDİALARIYLA MÜCADELE DERNEĞİ KARS TEMSİLCİLİĞİ  BAŞKANI



ŞG : Yalova - Özel Haber

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN