Tülay Hanım Ne Yaptın, Kimleri Aydın Ettin? [Günay Tulun]

İlginçtir, başkalarının hayat ve özelliklerini merak etmeyenlerden olmama rağmen, nerede acayip bir olay varsa ilk karşılaşanlardan biri mutlaka “ben” olur ya da “ben” fark ederim. Sanki özel bir çaba sarf etmiş, bir şeyleri deşmişim gibi...
Sinir bozucu yanlışlarda da sürer gider aynı durum.
Övünerek değil, yerinerek söylüyorum bunu.
Çünkü rahatsız edici, berbat bir duygudur gelen. Geriverir insanı. Bugünün gerginlik ateşçisiyse yine gazetem Vatan’dan gelen tuhaf bir haber…
Tuhaflığı Vatan gazetesiyle bir araya getirdim ama aslında eksiktir söylediklerim. Tüm basınımız aynı hastalıktan muzdariptir çünkü… Birilerine; önce hak etmediği unvanları verir, insanları buna göre koşullandırır, yanlış yaptığını gördüğünde de “Eyvah!.. Kim yaptı bunu? Şimdi kim düzeltecek!” feryatlarıyla manşetler döşer bizim basın.
.
Vatan gazetesindeki Tülay Şubatlı haberine göre: Prof. Ahmet İnsel, Prof. Baskın Oran, Dr. Cengiz Aktar ve gazeteci Ali Bayramoğlu; internette “Özür Diliyorum” adıyla bir kampanya başlatarak Ermenilerden özür dilediklerini dünyaya ilan edecekler, gündemde çok uzun süre tutarak özürcü sayısının artmasını sağlayacaklarmış.
Bu mutat zevatın “Vicdanları duyarsız kalmayı reddediyor ve Ermeni kardeşlerinden özür diliyorlarmış.”
Haberde, grubun sözcüleri Ahmet İnsel ve Cengiz Aktar’ın; açıkça yalan ve iftiralarla bezenmiş, gerçeklere tamamen zıt, tarihe saygısızlık niteliğindeki söylemleri de bayağı bir yer tutmuş.
Yaptığı haberleri beğeniyle okuduğum, hatta bir gazete sahibi olsam ilk davet edeceklerim arasında olan Tülay Şubatlı’yla haberin özünde değil de "aydın"lık kısmıyla ters düştüm bu kez. Bu kişilere aydın vasfının yakıştırılması ters geldi bana... Görmeyen, duymayan, araştırmayan, olaylara tek yönlü gözlükle bakan insanlar nasıl aydın olur ki?
.
Kim oluyor bunlar? 
"Ben onlara vekâlet vermeden adıma özür dilemeye kalkanlar kim?"  
Kim bunlar? 
Hiçbir yetki almadan koca bir millet adına hareket etmeye kalkan bu insanlar kim? Soykırımcılıklarını daha birkaç yıl önce "Azerbaycanlı canlarımız" üzerinde yeniden ve vahşice tescil ettirenlerden; hangi yetki, yüz ve cesaretle Türk Milleti'nin adını kullanarak özür diliyorlar? 
Kim bunlar, kim?!
.
Tarihî gerçekleri saptırma çabasındaki bu grup; ellerinde milyonlarca belge, yüzlerce toplu mezar olan Türklerin “Ermeni olaylarını büyüklerinden ve dedelerinden duyduğunu” yani amiyane bilgi sahibi olduğunu, sözcüleri Dr. Cengiz Aktar aracılığıyla iddia etmişler. Vah vah! Yok yok gerçekten vah vah! Kendilerinin nereden duyduğunu sormayacağım ama bunların üretmeye kalktıkları tarih sayfalarını tarihin neresine tıkıştıracaklarını ve bu büyük çabalarının amacını merak edenler çıkacaktır mutlaka...
Bu gruba:
- Soykırıma uğratılan Türklerden de özür dileyip dilemediklerini,
- Bir yalanın peşine kitleleri takma çabalarındaki yanlışlığı,
- Amaçlarını,
- Türklerle Ermeniler arasında bir yakınlaşma ışığı doğan şu sıralarda ortalığı bulandırmanın getirisinin neler olduğunu sormayacağım.
Bu gruba:
- Anadolu’yu gezdiniz mi toplu mezarları gördünüz mü diye başlayan, bilgilenme teşvikli sitemler de etmeyeceğim.
-Azerbaycan ve Karabağ gerçekleri birkaç milimetre uzağımızdayken nasıl ve neden "Gör, Duy, Sus" oyunculuğunda aşama kaydettikleriyle hiç uğraşmayacağım.
- Bu yalan öğretiyi nerede belledikleri de ilgilendirmiyor beni, araştırmayacağım.
- Ülkemize, insanımıza, atalarımıza ihanet ediyorsunuz da demeyeceğim.
Yalancı çoban öyküsünün yeni versiyonunu yaşayarak yazmaktalar sanki. Tek kelimelik şu cümle bile fazladır onlara: “Değmez!”
.
O hâlde neden yazdı bunları demeyin. Sitemimin yönü, haberi yapan muhabirle onu yayınlayan gazeteme dönüktür.
Başarılı haberlerini zevkle okuduğum Tülay Şubatlı’ya yakışmadı bu! O insanlara neden “aydın” dediğiniyse hiç anlamadım. Doluya koydum olmadı, boşa koydum olmadı. Herhâlde kalemi sürçmüştür.

Profesör, doktor, gazeteci olmakla aydın olmanın arasında hangi gizli bağ var ki ortaya böyle bir haber çıktı? Ben, aydın olma nitelikleriyle uzak yakın ilgisi olmayan bir dolu profesör, doçent, doktor ve gazeteci gördüm. Tülay Hanım da görmüştür mutlaka. Hatta mesleği icabı benden de fazla…
Peki neden aydın vasfını taşımayanlara bu sözcüğü yakıştırıp okurları kavram yanlışına itti derseniz aynı şeyleri yinelemekten başka söyleyecek sözüm yok. 
Aydın: İleri düşünceli, kültür sahibi, görgülü, okumuş, aydınlanmış kişiye yani eskinin tabiriyle münevver insana denir. Tülay Hanım'ı, malum zevatın oluşturmaya çalıştığı fikirler için; okuduklarına, araştırma yaptıklarına ve sonunda aydınlandıklarına hangi kıstas ikna etti acaba? Neye dayanarak "aydın" kıldı onları?
.
Ya Vatan gazetesi? Orada uyarıcı görevi yapan birileri yok mu? Hiç olmazsa bir kişi!.. Olsaydı, yine de bu hâliyle mi geçerdi haber?
Birisi çıkıp da biz okurların aydınlatılmaya değer bireyler olduğumuzu keşfetse de bu ve benzeri konularda aydınlatsa bizleri… Aydınlatma dedim ya, bunun şu malum aydınların aydınlanmasıyla ilgisi yoktur tabii...
.
Şimdi; büyük ihtimalle Okay Gönensin ve benzeri türdeki yazar çizer takımı şu zorla aydınlatılmışları alkışlayıp ne derin üzüntü içinde olduklarını yazarlar çalakalem. Laf arasında da kendilerinin düştüğü bilgisizlik çukuruna düşmeyen, çıkar peşinde koşmayan, yalancılığa tahammülü olmadığı için doğruları savunan insanları; cahillik, resmi politika uşağı, onlar da yeterli olmazsa kafatası milliyetçiliğiyle suçlarlar. En basitinden, gerçekler saklanıyor diye ortalığı bulandırırlar. Nereden mi biliyorum? "Ermeni tezleri"nin dayandığı temel, bu safsataların aynı; bu tür yazarların savunma tarzlarıysa Ermeni tarzlarının karbon kopyasıdır, o yüzden... Ruhat Mengi'yse doğrulara sırt çeviren şu malum tiplere savaş açar. Onları doğru yola getirmek, hidayete erdirmek için gerçekleri anlatmaya çalışır umutsuzca... Nedense hakkında hâlâ yeterli bir fikir sahibi olamadığım Yiğit Bulut da sağlı sollu bilgi bombardımanıyla ondan aşağı 
kalmaz.

Bu arada, özürcü zevatın profesörlük ve doktorluklarının hangi dallarda olduğunu merak edeceklere küçük bir notum var. Bir kere hiçbirisi tarihçi değil. Tarihle ilgili tüm bilgilerinin, Ermeni tezlerini başucu kitabı yapmaktan öte gitmediği konusunda da açık işaretler var. Tüm tavırları onlarla bire bir örtüşüyor. 
Cengiz Aktar, doktorluğunu iktisat üzerine yapmış. Ahmet İnsel'in kartvizitinde iktisatçı yazıyor. Baskın Oran, tezini uluslararası ilişkiler üzerine vermiş bir başka özürcü... Ali Bayramoğlu'ysa sıradan bir gazeteci. Bunlara katılacaklar arasında mutlaka yeni iktisatçılar, İngiliz Dili ve Edebiyatı dalında doktora yapmış birileri ve bir iki de doktora konusu değişik çağlar olan tarihçi de vardır. Hatta şimdiden, hazır kuvvet olarak saflarını almışlardır bile... Diğerlerini saymıyorum. Demokratça bir iş yaptığına ikna edilen, katıldığı yalanın bilincinde olmayan pek çok masum cühela da kuyruğa geçmiş ne müthiş iş yaptığının hayaliyle kabarıp durmaktadır.
Bu konudaki tek eğlencemiz ne olur bilir misiniz?
Uyduruk isimlerle listenin kabarması... 

Birkaç gün sonra Kurban Bayramını kutlayacağız. Bayramı bu tür haberlerden ve onlara kaynaklık eden bilgisiz eylemcilerden uzak; sağlık, huzur, mutlulukla yaşarız inşallah!
Esenlikler dileğiyle kutluyorum şimdiden…
.
.
.
Günay Tulun
Yazarlar ve Ozanlar Grubu

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN