Vatan Şehitlerine Mektup [Günay Tulun]

Tuhaflıkla sakatlanmış birçok insanın, “Biraz demagogluk yapsam da ‘Ne adammış be!’ dedirtsem.” özlemiyle yanıp tutuşarak beklediği yıl dönümlerinden biridir bugün…
"18 Mart"la özdeşleşmiş “Çanakkale Zaferi”nin yıl dönümü…
.
Anlatan çok, bu nedenle anlatmayacağım savaşı.
Herkes Osmanlı Devleti’nin üzerine çullanmışken, öz vatandaş olarak kabul gördüğü ülkeyi yok ettirmek için kendi insanını arkadan vuran, “Soykırımcı Ermeni”den de söz etmek istemiyorum.
Doğu Cephesi, Sarıkamış, Rusya; Osmanlı Ordularına komuta eden ikiyüzlü Almanlar, hiç ilgilerinin olmadığı Çanakkale’ye iştah şurubu verilerek koşturulan Avustralyalılarla Yeni Zelandalılar, kan kokusu alınca sömürme iştahı kabaran İngiliz-Fransız densizlerinin yedikleri herzeler de yok gündemimde…
Gündemimi; gerçek kahramanların ülkesi vatanıma ve o kahramanlardan sonra gelen nesillerden en sonuncusuna, şu an yaşayanlara ayırdım.
.
"Çanakkale" ve “Kurtuluş Savaşı”nda sağ kalabilme umudu olmadığını bile bile uçarcasına ölüme giden, kahraman kelimesinin bile yeterli tanımı vermediği aziz şehitlerimiz!
En içten duygularla söylüyorum ki derin bir merak içindeyim.
Şu an bulunduğunuz o yüce katta, "Canlarımızı boşuna mı verdik?” diye hayıflandınız mı hiç?
Varlığını size borçlu olan ben ve benim gibi milyonlarca torununuz, birileri ceplerini doldursun diye savaşmadığınızı bilmekteyiz.
Biz biliyoruz da bunun tersine inanan o kadar çok kişi var ki!..
Onlar; halkın ızdırabını görüp duyamayacak kadar yüksek tutmaya çalıştıkları mal istifleme duvarlarının üzerine çıktıklarında, her şeyin kendileri için yapıldığını sanmaktalar.
Sahi, pek meraktayım: Oradan nasıl görüyorsunuz vatanı?..

.
"Nereden çıktı bu soru?" diyenleriniz olmadan anlatayım.
Sizler, Fransızlar ülkemizi ele geçirmesin diye canlarınızı verdiniz ama “Türkiye Ekonomi Bankası’yla Başak Sigorta bugün Fransızların elinde… Üstüne üstlük Döktaş ve İzocam adlı iki önemli kurum da cabası…”
Siz onlar yüzünden can verdiniz, sahipleriyse Alternatif ve Finans adlı bankalarını Yunan’a…”
Sizler, Almanların ikili oyunlarının en acı şahidi oldunuz. Bizlerse “Demirdöküm ve taşıt muayene işinin onlara geçmesine…”
Siz, İngilizleri yurda sokmamak için can verdiniz; biz, onları yalvar yakar “Telsim’le birlikte aldık vatana…”
Siz canlarınızı verdiniz, bazılarıysa “Yapı ve Kredi Bankası’nı İtalyanlara…”
Onlar, sizi hep arkadan vurdular; bizse “Arapları baş tacı ederek, birçok Türk varlığının yeni sahibi kıldık.”
Orada haberiniz olmuştur mutlaka: “Turkcell’de Ruslar var.”
.
Daha çok örnek var. Hangi birini yazayım?
Rabb'imin size ayırdığı yüce kattan bakınca her şeyi görmektesiniz siz… Bizse hiçbir şey beceremeyecek durumdayız. Kimimiz körlemesine aşktan kimimiz böle böle parçalama şuursuzluğundan kimimiz hatalarımız nedeniyle burnumuzdan kimimiz de borçlarımızdan yakalanmışız.
Görev tabii ki sizlere düşmekte…
Hadi, orada çok kaldınız. Kıpırdanın lütfen.
Gelin!.. Gelin hadi, gelin!
Gelin kurtarın vatanı…
.
.
.
.
.
.
.
Günay Tulun

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN