Mustafa Denizli ve Beşiktaş ile Reha Muhtar Diye Biri [Günay Tulun]

Reha Muhtar, 15 Kasım 2009 tarihli Vatan gazetesinde şunları yazıyor. Noktasına bile dokunmadan aktarıyorum. 
Hale bakın...
Günlerdir arıyorum ki bir Allah’ın kulu tek spor yazarı çıksın da, şu haberin üzerine "Beşiktaş niye gol atamıyor?.. Tarihinin en kısır sezonunu yaşıyor?..” onu bir sorsun, araştırsın, tartışsın...
Ben 30 yıldır bu meslekteyim?..
Bunca yıl yalan habere imza attığımı gören bir Allah’ın kulu var mı?.. Yok...
Manipülasyon yaptığımı, birilerini göndermek, birilerine yol vermek, birilerini bel altından vurmak için, haber tezgâhladığımı, gören var mı?.. Yok...

Bir türlü tek kişilik soru cevap oyunu oynadıktan sonra, aynı hışımla sürdürüyor yazıyı...

Hâl ile hali karıştırması, dahi anlamındaki "da" dan sonra virgül koyması gibi hataları dahil, hiçbir yerine dokunmadan aktardığım bu tek paragraflık yazısında, beni asıl ilgilendiren şu cümle oldu: 

Manipülasyon yaptığımı, birilerini göndermek, birilerine yol vermek, birilerini bel altından vurmak için, haber tezgâhladığımı, gören var mı?.. Yok...

İyi de bu çok iddialı sözleri sarf eden Reha Muhtar, kim?
O, bir zamanlar TRT'nin Atina muhabiri olan kişi...
Yunanistan'la sınır komşusu olan Trakya halkı, kolay kolay unutmaz onu.
Haber bültenlerine her bağlandığında, "Eyvah! Yunanistan'la aramızda savaş çıktı." dedirtirdi herkese.

Programlarında acının çığırtkanlığını yapıp "Acı yok mu acı?" diyebilen biriydi o.
Bence; televizyon haberciliğini sulandırıp magazin gösterisine çeviren, haberlerin saatlerce sürmesine öncülük edip insanların hayatını "az sonra"larla bloke ettiren adamdır Reha Muhtar...
Çok yakınını kaybetmiş ya da büyük dertlere düşmüş acı içindeki insanlara, sıcağı sıcağına; olay karşısındaki duygularını hatta daha da ağırlarını sorabilen bir adamdır o. 


Bugünün paparazileri ve magazin habercileri içinde
insanları sürekli rahatsız eden bir grup var. Yöntemlerine dikkat etmenizi öneririm. Söylemlerini duyduğunuzda, Reha Muhtar etkisinin sürdüğünü göreceksiniz.

Beşiktaş'a hiç yakışmayan zayıflıktaki Beşiktaş TV'nin kuruluşunda, bu görevi üstlenen de oydu.
O, futbolunun sonbaharındaki oyunculardan toplama bir takım kurup "Al bunlardan bir kadro oluştur." diyerek, Vicente Del Bosque'nin önüne koyan Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun asli üyelerinden biriydi. İşler biraz sallandığındaysa aynen Mustafa Denizli gibi dünyanın en efendi teknik adamlarından biri olan Del Bosque hakkında, onun Beşiktaş'tan gitmesi değil kovulması için, fırsat bulduğu her yerde hakarete varan sözcükler sarf eden, televizyon programları yapan biriydi Reha Muhtar... 


Sonuç Yıldırım Demirören'i manen, Beşiktaş'ı ise hem manen hem de madden sarstı. Beşiktaş'a çıkarılan fatura, basına yansıdığı kadarıyla kimine göre 8.500.000,- kimine göreyse 14.000.000,- avroydu. Yalnız ondan da beteri, uluslararası piyasalarda adı bol soru işaretiyle izlenen kulüp oldu Beşiktaş.

Reha Muhtar ne yaptı? Hiç, ne yapacak? Bu olaylarla hiç ilgisi yokmuş gibi bastı istifayı, kaçıp gitti.

İşte yaptıklarını hatırlatmak için birkaç örnek verdiğim Reha Muhtar, bu!
Üstelik son zamanlarda kendisini pek över oldu.
Yıldırım Demirören'le dışarıdan şekerrenk olduğu gözlemlenen arasını pembeleştirdiğine inandı ki aniden Beşiktaş'la ilgili ilginç yazılara imza atmaya başladı.
Takımla taraftarın arasının böylesine derin bir şekilde açıldığı bugünlerde yapılacak iş miydi bu? Ona bakarsanız, evet! Tam zamanıydı hem de... 

Takımın nasıl oynaması gerektiği yolunda taktikler veriyor, antrenmanlarına karışıyor, teknik direktörünün neler yapması gerektiği hakkında yazılar yazıyor. Rüştü Reçber'i tutup kamuoyunun önüne atıyor, sonra da "ama efendi adamdır" sözleriyle tarafsızı oynuyor. Ardından, diğer kaleci Hakan Arıkan'la Mustafa Denizli'nin arasına, yüzlerce kara kedinin girebileceği büyüklükte hafriyat yapıyor. Bununla da yetinmiyor. Önce bir futbolcu söyledi diye "Denizli'yi oldukça sarsacak" bir yazıya imza atıyor ve arkasından "Bunu yalnız o söylemedi. Başka söyleyenler de var." diyerek futbolcularla teknik adamlar arasında zaten kırılgan bir zeminde duran güven ortamını ortadan kaldırıcı adımlar atıyor. 

Şimdi de özverili kaptan İbrahim Üzülmez'i takmış kalemine. 
Beşiktaş'ın kaptanını, kukla ve "el kadar çocuk" mertebesine itme saygısızlığını yaptıktan sonra, "Beşiktaş'ın en kutsal değeri saygıdır." diyebilmiş. 
Tıpkı, yerin dibine soktuktan sonra Mustafa Denizli'ye "kardeşim", Rüştü Reçber'e "ama efendi adamdır" swingini çaktığı gibi. Swingin ne olduğunu bilmek isteyenler yazının altındaki açıklamaya bakabilirler.

Bir insanın, bir olayı tekrar tekrar gündeme getirmesi, bilinçli bir ısrar içinde olduğunun da göstergesidir. Özellikle yabancı kökenli futbolcuların, dönem dönem geciken ödemeler dönem dönem de istedikleri yapılmadığı için, "Psikolojik Verimsizlik Figürü" saçtıklarına hepimiz şahit olmuşuzdur.
Dua edelim de "Reha Muhtar'ın açtığı bu kapıyı fırsat sayıp" koca çınar Beşiktaş'ın şampiyonluk azmini kementleyen birileri çıkmasın.

Önder Altuğ adlı bir tanıdığım vardı. Bu tür insanları gördükçe "Seni metheden birileri yoksa kendini methet. Yoksa çatlarsın." der dururdu. 

Acaba Reha Muhtar'ın hâli bundan mıdır? 
O yüzden mi kendisini övüyor, o yüzden mi kendi işini bırakıp "Ben gazeteciyim, bunları yaparım!" edalarıyla başkalarının işine karışıyor?
Yoksa o da gazeteciliğinde verimsiz olduğunu düşünüp zirveye çıkma yolları mı arıyor?
Ne dersiniz?..
Sebep nedir acaba?..




Günay Tulun

Swing: Boksta devamlı hareketlerle rakibi şuursuz bir hücuma zorlamak ve 
hemen kontraataklara geçmek üzere yapılan bir vuruştur. Kolla 
gövde arasından atılan kroşeye benzer. Onun uzatılmış şeklidir.

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN