ABD ve Kim Kardashian'ın Yatak Odası [Günay Tulun]

Sessizliğin Sesi Grubu olarak abonesi olduğumuz, "Yeni Azerbaycan" gazetesinde Amerika Birleşik Devletleri'nin dış ilişkilerdeki tutum ve politikalarını çok ağır sözlerle eleştiren bir makale yayınlandı.

Aşağıda sunduğumuz bu makale; filmlerde bile eleştirilmeye tahammül edemeyen, itiraz edildi mi "Özgürlük var!", kendisine yapıldı mı "Kaldırın yayından!" diyebilen Amerika'nın; Azerbaycan'la olan ilişkilerini gerebilecekmiş gibi gösteriyor. 

Bizim Basın, korku ve gaflet beşiğinde sallanırken;  soydaşlarımız bu zavallılığa dayanamamış olacaklar ki bizler adına ABD ve Ermenistan'a karşı kükremişler. Bizim Basın'da bugüne dek hiç ama hiçbir kalemde rastlanmayan cesaret ve açık yüreklilikle yazılmış bu makale, ABD dış politikasıyla ilgili önemli saptamalar içeriyor. Bunlar;
- ABD siyasi şantaj için bilgi üretiyor, 
- Obama Büyükelçi atamaktan bile âciz,
ABD politikası Ermeni tahriklerinin esiri oluyor,  
- ABD hakkında öyle bir algı oluşmakta ki bu devletin dış politika çizgisi Dışişleri Bakanlığı'ndan değil, ABD'nin dış politikasına yeni bakışı şekillendiren Kim Kardashian'ın yatak odasında yaratılıyor.

İşte, o makaleden bölümler...
* * *
Kanun Tanımaz ABD
Son on yılın olayları açıkça şunu gösteriyor: ABD, siyasi şantaj yapabilmek için devamlı olarak bilgi yaratıyor. Son iki ABD Hükûmeti'nin iktidarda olduğu dönemde “Irak’a" kanunsuz müdahale, iklim değişikliği konusundaki "Kyoto Protokolü"nün imzalanmasından cayılması, "Ebu Garib ve Guantanamo"da tutuklulara uygulanan işkenceler, "Afganistan"a müdahale ve bu müdahalenin ardından "Afganistan"da uyuşturucu üretiminin filizlenmesi, tüm dünyayı ekonomik krize sokan hayâsız "Wall Street" çalışanları; ABD’nin politik ve manevi dünya önderliğini yok etmiştir. 
ABD’nin diğer devletlerle olan ilişkileri de ABD politikalarının yaratıcısı olan elitlerinin tutumları gibi riyakârca ve ahlak dışıdır. 

Ermeni Lobisine Karşı Zavallılık
Son zamanlarda Obama, Azerbaycan'daki ABD Büyükelçiliği için kendi istediği Matthew Bryza'nın adaylığını bile Kongre'den geçiremedi. 
Ermeni lobisince beslenen Kongre'deki gruplar, ABD Başkanı'nın uygulamak istediği dış politikayı uygulattırmıyorlar. 
ABD Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Ermeni lobisi karşısında âciz kalıyor. Amerikan çıkarlarının, Kaliforniya ve diğer bazı eyaletlerdeki Ermeni diasporasının karşılanması olanaksız isteklerinin dikkate alınmasından ibaret olduğuna inanmış bir hâldeler. Osmanlı İmparatorluğu'nun yaptığı yolunda iftiralar üretilen; sözde “Ermeni soykırımı”nın tanınması için, Ermeni diasporasının her yıl yeniden başlattığı kampanyalar bunun açık örneğidir. Bu şekilde de ABD’nin dış politikası Ermeni tahrikçiliğine esir oluyor.

Âciz Bir Devlet Yönetimi
ABD’nin yüksek siyasi yönetimi, paralı grupların çaldığı havaya uygun olarak oynuyor. "Ermeni" seçmen kozunu kullanıyor, onların önünde koşturmaları yüzünden de politik başarısızlığa uğruyorlar. 
Öyle algı oluşuyor ki bu süper gücün dış politika çizgisi, Dışişleri Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu’nda değil, ABD’nin dış politikasına yeni bakışı şekillendiren Kim Kardashian’ın yatak odasında yaratılıyor
Noam Chomski’nin tabiriyle bu kavram, “Âciz devletlerin” anlayışından ibaret. Pratikte, verdiği tüm sözlerden dönen şimdinin dönek ABD yönetimi; ortalığa saçtığı bu tür malzemelerle sorunları çözmekte zafiyet içinde olduğunu göstermekle kalmıyor, aynı zamanda Amerika’nın değişmekte olan dünya düzenine ilişkin hükmedememe zafiyetini de ortaya koyuyor. 
ABD yetkililerinden işitilen “stratejik ortaklık” ifadesi samimiyetsiz ve içeriksiz bir hâl almış durumda. Hatalar içinde boğulan ABD’nin, “Başka ülkelere nasıl yaşaması gerektiğini ve demokratik toplumu nasıl kurabileceğini öğretme" hakkı olabilir mi?
ABD’de “sosyelit” olarak tanımlanan ve davetten davete koşan Paris Hilton benzeri ünlülerden biri olan Kim Kardashian, son dönemde özellikle Ermeni soykırım tasarısı konusundaki çıkışlarıyla gündeme geldi. 
Ermeni tasarısı için lobi yaptı. NBA’in ve dünyanın en iyi basketbolcusu olarak kabul edilen Kobe Bryant’ın, THY ile yaptığı anlaşmayı iptal etmesi yolunda baskı bile oluşturdu.
* * *
Yazının başlangıcında sarf ettiğim "korku, gaflet, cesaret, açık yüreklilik" sözcükleri tam yerine oturmuş, değil mi?

Cıbıldaklar Kraliçesi Kardashian'ın Türkçe karşılığının Kardeşoğlu, Kardeşgil olduğunu daha önceki yazılardan birinde de söylemiştim. 
İşte bu Kardeşgil; sözde soykırım iddialarını gündeme aldırtarak Ermeni lobisini coşturmak için elinden gelen her şeyi ortaya koydu. Temsilciler Meclis'i bu palavra iddiayı şimdilik gündeme almayıp "Demokles'in kayıp kılıcı yerine koyarak başımızın üzerinde sallamayı tercih edince" bu geçici işleme bile dayanamayıp sağa sola saldırdı. Gözüne kestirdiğiyse THY ile yeni reklam yüzü olmak için anlaşma yapan Kobe Bryant oldu. Hatta o kadar basitleştiler ki "Kim" gibi cıbıldak hatunlardan olan kız kardeşi bilmem ne Kardashian, Kobe'yi basketçi sevgilisine dövdürteceğini bile söyledi.
Anlayacağınız savaş tüm hızıyla sürüyor.
Ermeni cephesinde değişen bir şey yok! Fütursuzca saldırıyorlar.
Bizimkilerse hâlâ tırsmakla meşgul...
Neyse ki bu kez Ermenilerin karşısına iki arslan çıkardık. 
İkisi de devşirme ama olsun. Bir gün devşirilmemişini de buluruz inşallah!
Biri Yeni Azerbaycan gazetesi, diğeriyse hem Ermenilere hem de cıbıl kardeşlere nanik yapan Kobe!..


Günay Tulun

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN