Ermeni Yasa Tasarısı Gerçeği [Şemsettin Gürtekin]

Yine aynı senaryo yine aynı oyun...
Yine ABD Dış İlişkiler Komisyonu ve yine asılsız soykırım yasa tasarısı...

Yine aynı oylama ve aynı sonuç...

Bunlar bilmediğimiz şeyler değil.
Her zaman her fırsatta anlattık (akademisyenler , sivil toplum kuruluşları, vatanlı yazarlar, bir de "vatansızlar" var ya) anlatmaya çalıştık, biz anlatmaktan yorulduk ama birileri anlamak ve tedbir almamaktan yorulmadılar.
Yine anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü bu hepimizin vazifesi.
En alçakça suçla suçlanmak: SOYKIRIM.
Yüce Türk Milletini esir etmek.
Bazı şarlatanların ortaya çıkıp (sonrasında Nobel ödülüyle ödüllendirilen) 1,5 milyon Ermeni'yi katlettik ifadelerinin dikkate alındığı Türkiye'ye karşı tek kutuplu bir dünyada elbette bizler rahat oturmayacağız.

Mesele aslında soykırımla suçlanıp kabul edilip edilmeme değil...
İşin içinde farklı hesapların olması.
Bu coğrafyada bizleri hiç rahat bırakmadılar, bırakmayacaklar da.
ABD de lobi faaliyetlerimizi yapmaları için şirketlere yüzbinlerce dolar para veriyoruz, sonuç elde var sıfır. Bu işler bir günlük iki günlük işler değil. Adamlar bu işe yıllar öncesinden başladılar. Temsilciler Meclisi'nde görüşülmesine iki gün kala T.B.M.M den heyet gidiyor. Amaç : “İKNA TURLARI“...
Kimi nasıl ikna edeceksiniz?
Temsilciler meclisindeki birçok milletvekili seçimlerde Ermenilerden oy alıyorlar. Örneğin Kaliforniya da 231 bin Ermeni oyu var, ayrıca Diaspora para yardımında bulunuyor. Bu adamlarda diyet borçlarını ödüyorlar. Sorsanız birçoğunun tarihten haberi yoktur. Bunları ikna edemezsiniz. İki gün kala hiç edemezsiniz.
Bizlerin anlatmaya çalıştığı da buydu. Devlet baştan organize olmalı, işleri baştan organize etmeli, adamlar yıllardır çalışıyorlar semeresini de görüyorlar.
Nasıl mı ?
Sadece ABD yi örnek verelim.
-Ermenice yayın yapan 25 adet radyo programı var.
-Bülten ve dergilerin toplam sayısı 118 adet.
-Ermeni çalışmaları üzerine 17 adet süreli yayın,
-23 adet Araştırma Merkezi,
-17 adet Okul Mezunları Kuruluşu,
-21 adet Sportif Kuruluş,
-13 adet Halk Evi,
-32 adet Hemşeri Kuruluşu,
-16 adet Hayırsever Kuruluş,
-29 adet Sanat Kuruluşu,
-104 adet Kültürel Kuruluş,
-10 adet Gençlik Kuruluşu,
-69 adet Öğrenci Derneği bulunmaktadır.
Yıllık harcanan para 500 milyon dolar.
Şimdi kendimize şu soruyu soralım. Biz bunların ne kadarını yapabiliyoruz? Bırakın yurt dışını yurt içinde Asılsız soykırım İddialarıyla ilgili neler yapılıyor. Acaba Halkımızın Haberi var mı ? Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği nin yaptığı ankete bakmakta fayda var.
570 kişi ye sorulan sorular ve cevaplar...
-Soru: 1915 olayları hakkında kitap okudunuz mu?
-Cevap: katılımcıların % 91'i hiç kitap okumamış.
-Soru: 1915 olayları hakkında makale okudunuz mu?
-Cevap: katılımcıların % 60'ı okumuş.
-Soru: 1915 olayları hakkında panel/konferansa katıldınız mı?
-Cevap: katılımcıların %55'i katılmamış.
-Soru: 1915 olayları hakkında yeterli çalışmaların yapıldığına inanıyor musunuz?
-Cevap: Katılımcıların % 86'sı inanmıyor.
-Soru: Ermenistan sınır kapısı açılsın mı?
-Cevap: Katılımcıların % 89'u hayır açılmasın.
Bunların dışında pek çok soru var, bu kadarını alalım yeter. Tabii bazı oranlar yüksek özellikle panel, konferans, makale okuma.
O da "Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği"nin varlığından ve çalışmasından kaynaklanıyor. Ülkenin genelini dikkate aldığımız da sonuç bence çok vahim. Çünkü bu çalışmayı yapacak Türkiye de dernek yok denecek kadar az. Bu sonuçları kısaca değerlendirdiğimizde sonuç olarak, HALKIMIZIN TARİHİNDEN VE YAŞANANLARDAN HABERİ YOK sonucu çıkıyor. Önce halkımızı aydınlatmalıyız. Ayrıca farklı bir örnek daha verelim.
1993-2003 yılları arasında "Asılsız Soykırım İddiaları"yla ilgili yazılan yazı, makale vs...
Fransa da 240 haber, 181 haber olumsuz; Rusya da 161 haber, 107 haber olumsuz; Yunanistan da 85 haber, 62 haber olumsuz; İtalya da 79 haber, 54 haber olumsuz; ABD de 169 haber, 45 haber olumsuz; Avusturya da 58 haber, 21 haber olumsuz; Ermenistan da 168 haber, 111 haber olumsuz; K.Rum Kesimin de 51 haber, 38 haber olumsuz; Belçika da 64 haber, 32 haber olumsuz; İran da 50 haber, 16 haber olumsuz; Azerbaycan da 147 haber, 60 haber yansız; Suudi Arabistan da 14 haber, 4 haber olumsuz; İngiltere de 50 haber, 33 haber olumsuz; Almanya da 39 haber, 17 haber olumsuz; Ürdün de 6 haber, 4 haber olumsuz; İsviçre de 76 haber, 25 haber olumsuz; Katar da 1 haber, 1 haber yansız; Japonya da 16 haber, 7 haber olumsuz...
Toplam 1519 haber, yalnız 96 haber olumlu ki bu haberlerin 87 tanesi Azerbaycan da...
781 haber olumsuz, 642 haber yansız.
Lütfen bakar mısınız çalışmaya. Şimdi siz kalkıp bunları iki günde ikna edemezsiniz.

Ayrıca neden hep biz kendimizi verici olmak mecburiyetinde hissediyoruz. Elbette ilişkiler güzelleşsin, gelişsin. Fakat bunlar tek taraflı olmasın, sınır kapısını aç, protokolleri imzala, meclisten geçir, Dağlık Karabağ'a karışma, soykırımı kabul et.
YANİ SEN HEP VERİCİ OL BEN HEP ALICI...
Nerede görülmüş böyle ilişki.
2007 yılında 21'e karşı 27 evet oyuyla tasarı kabul edilmişti.
Şimdi birileri çıkıp 22'ye karşı 23 evet oyu çıktı, fark 1'e indi deme cahilliğini göstermesin.
Olur ya biz hatırlatalım.





Şemsettin Gürtekin
Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı




  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN