"Ermeni Meselesi"ne Bir Dokunuş [Nilüfer Dumlu Günaydın]

Gazeteyi elime aldım, manşette;
- "Pimi sökülmüş bir el bombası atacağım" şeklinde bir cümle…
Allah Allah bu da ne derken, devamını okuyunca tüylerim ürperdi.
Sözlerin sahibi Fransa Cumhurbaşkanı olan zattı.
Nicolas Sarkozy. 
Macar kökenli bir babadan ve Musevi kökenli Fransız anneden 1955 yılında doğan, babasının ailesini terk etmesinden sonra zor koşullarda büyümüş Sarkozy...

Meğerse Ermenistan'a gitmiş, uçaktan inince ilk demeci olmuş bu cümle.
Kime karşı, Türklerin yaptığı rivayet edilen Ermeni soykırımına!
Sadece, palyaço görünümlü olan bu adam mı saldırıyor, Ermeni Soykırımı diye?
Dünya üzerindeki, çok ülkenin düşüncesi de farklı değil.
Zaman zaman  Ermeni lobisinin kışkırtmaları nedeniyle gündeme gelip, "Ah soykırım, vah soykırım!" diye yakınıyorlar.
İşin aslını biliyorlar mı?
Hayır tabii ki bilmiyorlar, önlerine ne sunulmuşsa onu tercih ediyorlar,
Sadece sunulanı mı?.. 
Çıkarları da hiç yabana atılır gibi değil.

Ermenilerin büyük bir kısmı, Osmanlı tebaası olarak yıllarca topraklarımızda yaşamış, ticaret yapmış, kiliselerinde ibadetlerini yapmış, Osmanlıda hür yaşayan bir topluluktu.
Peki nasıl oldu da birden bire bu kadar özgürlüğü olan kişiler topluluğu, düşman kesildi. Bunun için, 1860'lı yıllara dönmek gerekir. O yıllarda bazı kıpırdanmalar olmuştu ama  tarihte çarpıcı bir şekilde yer almamıştır bu kıpırdanmalar.
1877-1878 Osmanlı Rus harbinden hemen sonra başlar Ermeni meselesi...
Nedeni, şu an da "Arap Baharı", Suriye kışı falan derken elit devletlerin çıkarları üzerine kurulmuş oyundan farklı değildir.

Bu savaş esnasında, Rusya Anadolu'nun bazı kentlerini ele geçirmiştir.
Amacı Bağdat körfezine inip, Akdenize açılmak ve Akdenize hâkim olmaktı.
Bu emeline kavuşmak için, Ermenilerden faydalanmak ister.
Tahrikleri sonucu Devlet aleyhine hareketler görülür.
Bunlardan biri de Abdülhamit'e düzenlenen başarısız olmuş suikasttir.

Rusya'nın düzenlemiş olayları takip eden İngiltere, Rus Çar'ı I. Nikolay'dan daha fazla Ermeni dostu olarak görülür. İşte Ermeni meselesi böyle başlar, görüldüğü üzere yine çıkarlar ön plandadır.

Aslında Ermeni soykırımı denilen olay, Türk soykırımıdır.
On binlerce, yüz binlerce insan Ermeniler tarafından katledilmiştir.
Yaptıkları katliamların ve işkencelerin haddi hesabı yoktur.
İşkenceleri burada anlatmak daha doğrusu sizlere aktarmak dahi istemiyorum.
İnsan olarak bunu anlatmaktan zül duyuyorum.
İnsanlık adına utanıyorum...

Peki bu kadar haklıydık da  neden sesimizi duyuramadık!

Haaa, Millet olarak  bir hatamız olduğunu da kabul ediyorum.
Ermeniler sözde soykırımını, daha kucakta bebe iken çocuklarına anlatarak onların beyinlerine aktardılar, Uluslararası toplantılarda kendi yaptıkları mezalimleri Türkler yapmış gibi sundular. Kuvvetli bir lobileri olduğu muhakkak.
Bizler, mazlumlar olarak bunu anlatmayı başaramadık... 

Bir Türk kadını olarak tüm dünyaya sesleniyorum:
Açın gözlerinizi, safsatalara inanacağınıza gerçekleri görün!



Nilüfer Dumlu Günaydın

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN