Coşkuyla Nasıl Kutlarım? [Canay Davran]

On yıl öncesine kadar en önemli günlerimizden biriydi 23 Nisan günü.
Neden mi önemliydi? Çünkü;
Ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş en önemlisi başsız kalmış bir ulusun yeniden yapılanma kararı aldığı bir gündür 23 Nisan 1920.

İşte, bu günde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kişiliğe sahip, mükemmel bir insan olan Mustafa Kemal; Türk Ulusu'nun gerçek temsilcisi olan ve olağanüstü yetkiye sahip bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtı.

TBMM’nin kurulmasıyla birlikte yurdumuzu felakete sürükleyen, ulusumuzu yüzyıllarca ezen baskıcı, zorba, karanlık ve entrikacı güçlerin eliyle yönetilen Osmanlı İmparatorluğu’nun da sonu gelmiş oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı açılmasına ama süre gelen zaman zarfında kimlerin hegemonyası altına girdi!
Seçilmiş vekiller dediğimiz kişiler gerçekten de bizleri temsil ediyor mu?
Tabii ki kocaman bir hayır.
Ulusal kavramlarımız tek tek yok edilmekte...

Ulusumuzun kurtarıcısı o büyük insanın, Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ismi, resmi, fikirleri her yerden çok bilinçli olarak birer birer silinmekte.
Ders kitaplarından Atatürk‘ün ilke ve devrimleri ile ilgili konular kaldırıldı. Millîliği kalmamış bakanlık tamamen garip kişiler tarafından zapt edildi.
Ulusal bayramlarımızın hepsiyle oynandı.
En önemlisi; 23 Nisan Bayramı’nın başına çok daha garip bir şey geldi!

Mustafa Kemal tarafından Çocuklara armağan edilen ve Ulusal Egemenliğe adanan bu bayram haftasına, yıllardır, özellikle muazzez peygamberimizin "Kutlu Doğum Haftası"nı denk getirdiler! Tüm dinî bayramlar, ramazan ayı hicri takvime göre dönüşümlü olarak kutlanmakta iken; kutlu doğum haftası miladi takvime göre ayarlanıp alternatif bayram olarak dinci kesimler tarafından baskıyla kutlatılmakta!

Tabii ki bunun nedeni Türkiye’de tüm ulusal kavramları unutturmak, kendi kafalarına ve çıkarlarına göre dindar ve kindar nesiller yaratmaktan başka bir şey değil! Zaten söylememişler miydi?

Ne yazık ki bu kişilerin gerçekten inançlı insanlarımıza asla saygısı yok!
Benim karşı çıktığım, dini siyasete alet edip bu yolla siyasi ve ekonomik rant elde etmeleridir. Maşallah hepsi köşeyi döndü bu yeşil sermayecilerin.
Bu arada bu kutlu doğum haftası dedikleri kutlamalarında beyinlerini yıkamak için öğrencilere bir kitap yarışması düzenliyorlar. Tek kitap okunacak. Başka bir ikinci kitap yok. Bu kitabın yazarı ise sıkı durun, Fethullah Gülen isimli okyanus ötesinde yaşayan kişi ve kitabının adı ise "Sonsuz Nur".

Bu yarışmayı kazananlara çeşitli armağanlar da verilecekmiş üstelik!
Bisiklet, umre gezisi, bilgisayar vs…
Bu kadarla da kalmıyorlar ve okullara CD ler yollayıp zorla öğrencilere kutlu doğum haftasını izlettiriyorlarmış. Karşı çıkanları ise resmen haşlıyormuş millîsi kalmayan eğitim camiasındakiler.

1920’lerden nerelere geldik?
Aydınlık daha da aydınlık günlere doğru gideceğimize kapkaranlık günlere doğru gidiyoruz. Kimse de durduramıyor bu gidişatı. Yazık! Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak ve vatanı kurtarmak uğruna ölümden kaçmayıp canını feda eden dedelerimize!
Bu günler için miydi tüm çabalar???

M.Kemal Atatürk;
“Eğitimdir ki; bir ülkeyi ya hür, bağımsız, yüksek şanlı bir toplum olarak yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” derken; silah arkadaşı İsmet İnönü de;
“Toplum için en tehlikeli varlık, bilgisi olmadığı hâlde yetkisi olan kişidir.” demiştir.

Son olarak; tüm bunlar yaşanırken ben ya da bizler nasıl kutlarız coşkuyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı?



Canay Davran

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN