Doğum Günün Kutlu Olsun Canım Ülkem [Canay Davran]

Bu gruba ait tüm sitelerde yayınlanan makaleler, hiçbir dönemde sansür edilmemiştir. Ayrıca Nisan 2012′den
beri de redakte edilmemekte; doğrusu ve yanlışıyla eser sahibinin gönderdiği özgün hâlde yayınlanmaktadır.
Bilindiği üzere padişahın vurdumduymazlığı, beceriksizliği ve aç kurtların etrafını sarmış olmasından dolayı ülke, tarihten silinmek üzereydi. 
Halk bitmiş, tükenmiş, çaresiz bir durumdayken bir lider çıktı ortaya. 
O lider Mustafa Kemal’den başkası değildi. 
Kendisine inananlarla birlikte MİLLÎ MÜCADELEYİ başlattı.

Savaşarak geçen uzun yıllar süresince düşüncesi hep cumhuriyet rejimiydi.

Mustafa Kemal, yanlış hatırlamıyorsam, arkadaşları ile birlikte ülke sorunlarını tartıştıkları bir toplantıda, hem konuşmayı dinliyor hem de elindeki kalemle bir şeyler çiziyormuş. Yanındaki arkadaşı bakmış ve bir şey anlamamış. “Ne çiziyorsun ?” diye sorduğunda “Geleceğin Türkiye sınırlarını.” diye cevap vermiş. Bu haritanın o dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları ile alakası olmadığını gören arkadaşı gülmüş. “Hayal peşinde koşma.” demiş.
O hayal, çok zor olsa da, Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından gerçekleştirildi.


Gerçekleşen bu hayal , özellikle yurdumun üzerinde çirkin emelleri olanlar tarafından asla unutulmadı. Onlar bu çirkin emellerini bize bugün, tıpkı ocakta pişirilen bir yemek örneği gibi, pişirip kotardıkları bir kukla ile uygulamaya koymuş durumdalar.

Ne yaparlarsa yapsınlar, bizlerden, toplumun kalbinden Atatürk sevgisini asla silemeyecekler. Buna güçleri yetmeyecek.

Hain ve ihanet içinde olan kişiler her daim vardı, var olacaktır da...

Ülkemin dört ulusal bayramı var ve bunların hepsinde de Atatürk var.

Ülkeyi yönetemeyen yöneticilerin bu bayramlarımızdan, özellikle de Atatürk’ümüzden nasıl nefret ettiklerini hepimiz biliyoruz. Saklamıyorlar da üstelik. Buna en güzel örnek de Çankaya Köşkü yerine, alelacele bizlerin parasıyla yapılan, sanırım değeri eski parayla bir katrilyon TL ‘yi bulan kaçak saray (!)... Kutlamalara sahne olacak.
O beğenmedikleri, yıkmak için uğraştıkları cumhuriyetin özgürlük ortamından her şekilde faydalanıyorlar.


Öf, öff.. Sıkıldım bu bilinen kanunsuzlukları tekrarlamaktan. 
Adamlar ve yandaşları eşittir; kanunları, adaleti çiğnemek!

Uzun yazıları okumak sıkıcı oluyor ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Osmanlı’nın son padişahı tahtının selametini o dönemde İngiltere’ye bağlamıştı. Bu dönemdeki ise ABD’ye.

Aslında birazcık tarih bilgileri olsaydı, Türklerin var olduklarından beri özgürlüklerine düşkün olduklarını bilirlerdi!


Bu, şu an aklıma Mehmet Akif Ersoy’un,
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.”
dizelerini getirdi.


Özgürlüğü çok güzel bir şekilde ifade eden bu sözler, kendini ulusuna adayan Mustafa Kemal’in de yeminiydi.
Ve bu yemin, 1923 yılının 29 Ekim akşamı saat 20.30’da, yüz bir pare top atışıyla ilan edilen "Cumhuriyet"ti...


Büyük bir destan yazarak özgürlüğümüze kavuşmamızı sağlayan tüm kahramanlarımızın, Mehmet’lerimizin ve onların önderi, o büyük kahraman, başkomutan, saygın devlet adamı, Kemal Atatürk’ümüzü sevgi ve saygıyla anıyorum.




Canay Davran

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN