Bu yönüyle Arnold Joseph Toynbee, ısmarlama tarih yazarlığı denilen tarih felsefesi kuramının hatırı sayılır üstatlarındandır. Yönlendirici yalanları, medeniyetleri yok etmek için üretilen bahaneleri, adeta istenilen/ısmarlanan tarihi yazmak için güdümlenmiş; Kurgulanmış bir oyunun senaryosunu, en insanlık dışı ve utanç verici bir aşağılık tenezzülle yazmıştır. Bu lânetli işlevle ortaya konulan rezilliğin adı “Tarih Felsefesi”dir. Orijinal ve objektif anlamda Tarihçilik: Tam bir dürüstlük, bire bir tespit ve hakkı hak sahibine teslim iken, bu menfurlar sayesinde yalancılık, düzmecilik ve adeta bir tasarımcılık, yerine göre de “ısmarlama” olmak gibi aşağılık, insanlık dışı ve iğrenç durumlara düşürülmüştür.
BAZI TESPİTLER VE MENFUR MAKSATLAR
Örneğin, tıpkı İzmir’i işgale gelen bütün palikaryayı Amerikan gemilerin taşıdığı gibi; 1918’de İstanbul işgaline gelen donanma içerisinde, kamufle edilmiş ABD gemileri de vardı. Türk Milleti’nin gözünden özenle gizlenen bu Amerikan filosu Komutanı Amiral Bristol’un adı, 1920’de kuruluşuna çok emek verdiği sanılan Amerikan Hastanesine verilmiştir. Lâkin Boğazda işgal gemilerini gösteren fotoğraflardan hiçbirinde Amerikan gemisi göremezsiniz. Gelmediler mi? Hayır, hepsi yerinde. Sadece fotoğraflardan silindiler.
BU, AMERİKALIYI SEVDİRTMEK İÇİN YAPILAN BİR ALGI OPERASYONUYDU
İşte Arnold Joseph Toynbee’nin bilgi notunu, yıllar sonra alıp, tercüme eden ve büyük bir dikkatle inceleyen; Balkan Üniversiteleri Mütevelli Heyet Başkanı ve 18. Dönem Sakarya Milletvekili Yalçın Koçak ‘EKİN’ adlı bir kitapta yayımladı. Bu kitapta, bahse konu bilgi not veya mezkür tasarım’ın ‘Türklere İngiliz’i sevdirtmek ve lânetli yüzlerini gizlemek için yok farz edilerek çevrilmemiş bir eser’ olduğu, bütün sebep ve gerekçeleri ile birlikte işlenmekte ve “Arnold Joseph Toynbee’nin Türk ve Türkiye karşıtı; “Azılı Türk ve Müslüman düşmanı” sıfatıyla yazdığı bir kitap denilmektedir. Dostluk zamanım dediği dönemde yazdıkları hatırat gibi yazıtlarken bu okuduğumuz tamamen bir siyasetname; Bir yol haritası ve çağımızı dizayn etmeyi amaçlayan karanlık bir harita, lânetli/kanlı-kinli, canice bir proje çalışmasıdır.
Unutmayalım 33 yıl Karanlık masa’nın (Chatham House 1. Dünya Savaşı’nın sonunda imzalanan Versay Anlaşması’yla, büyük ölçekli bir dünya savaşını önlemek için “uluslararası diyalog sağlamayı amaçlayan” sözde bir düşünce kuruluşu. Uluslararası İlişkiler Enstitüsü adı altında faaliyet gösterir.) başkanlığını yapan bir adamın bizim hakkımızdaki kitabıdır. Kendisi her ne kadar Ateist, dinsiz, imansız ve kitapsızsa da, yazdığı Kitaplar takipçilerince, büyük bir dikkatle uygulanmaktadır” denilmektedir.
O, İSTİHBARATTA ENİGMATİK ÇAĞIN BAŞLANGIÇ TAŞIDIR.
Toynbee’den sonra, hiçbir olayın göründüğü gibi olmadığı, olayların bilindiği gibi gelişmediği, her saha uygulaması için; bir üst tasarıma ihtiyaç olduğu, Bu üst tasarımın güneş batmayan İmparatorluğun varlığının devamlılığını düşünürken Dünyanın karanlık tarafının da dizaynı konusunda Yükselen ve Alçalan Medeniyetler teorisinde vaziyet alması gerekliliğinin mucidi, fikir babası işte bu olup; Sonuçta: Medeniyetin banisi Büyük Türk Milleti’ne ‘Tiran’ diyecek kadar, insanlıktan nasipsiz bir kan emici, kazıklı voyvoda artığı, iğrenç yok edici...
Mustafa Nevruz Sınacı