Ku Klux Klan'dan Bozma Yerli Hafiyesi Mahmutlar ve Naziler [Günay Tulun]


Ermenilerin, Osmanlı topraklarında; Türklere, Kürtlere, Lazlara, Araplara, Gürcülere, Adigelere, Yahudilere, Arami, Süryani ve Keldanilere, hatta kendi soydaşlarına, kısaca "Osmanlı"ya karşı yaptıkları soykırımı anlatırken, benzer yapılanma nedeniyle uzun uzadıya söz ettiğim bir örgüt vardı.
Tarihe ilgi duyanlar ve soykırım yazılarımı okuyanlar hatırlayacaktır.
"Ku Klux Klan"!..

KU KLUX KLAN 
Bu iğrenç örgütün felsefesini kısaca şöyle özetlerim. "Beyazlardan başka hiçbir ırk, yaşamaya ve yaşatılmaya değmez, yok edilmelidir.". Bu beyazlar da yalnız kendi düşüncelerine paralel yaşayan, felsefelerini kabul edenlerdir. Yani her beyaz değil. Yanaşma* konumundaki beyazlarsa zamanı gelince yok edilecekler listesindedir. 

Ku Klux Klan'ın kuruluş felsefesinin temelinde siyah derili insanlar yatar. Bu örgütün mensupları, onların, özgürlük dâhil tüm yaşamsal haklarına ve beyazlarla eşit sayılmalarına karşıdır. Sonraki yıllarda, Almanların dünyaya bela ettiği Nazilerin felsefesini de benimsedikleri için antisemitiktirler. Bu konuda kendileri gibi protestan olan gerçek Evangelistlerden ayrılırlarsa da koronavirüsün laboratuvar ortamında yetiştirilmesi ve çevreye serpilmesinde ortaklık yapmışlardır. Siyahilere karşı oluş, zamanla tüm renkli ırklara karşı düşmanlığa dönüşmüştür. Bilinen üye sayıları bir ara 4.500.000'i geçmiştir. Hâlâ çok sayıda üyesi olduğu sanılmaktadır. 

Başlarında, "Büyük Büyücü" yani "Büyük Reis" olarak kabul ettikleri bir başkanları vardır. Bu şeytani örgüt kendilerinden olmayan herkesi rahatsız ederek, onlara hayatı zindan etmenin ve "Amerika Birleşik Devletleri"ni terk etmelerini sağlamanın peşindedir. Verdikleri 44 yıllık bir ara nedeniyle dağıldıkları sanılmışsa da yine ortaya çıkıp eylemlerine devam etmiş, bir keresinde de 2 yıla yakın görünmez olmuşlardır. Çirkin eylemlerini kâh yer altına inerek kâh yukarı çıkarak sürdürmektedirler. Geçmişte her zulmü adlarını öne çıkararak yaparlarken artık isim ve kötülüklerini afişe etmekten kaçınmakta, değişik tarzlar denemektedirler. Bu tarzlar arasında; kişisel cinayet, aile boyu katliam, itibarsızlaştırma, servetlere el koyma gibi çeşitli eylemler bulunmaktadır. 

NEDEN KU KLUX KLAN 
Ku Klux Klan'ı gündeme alma nedenim, ülkemizdeki bazı partilerin net bir şekilde onların taktiklerini uygulamasıdır. Bu proje ülkemizi bölüp parçalamaya hatta yok etmeye çalışan ve dört partide açıkça can bulmuş, bir başka dört partiyi de konak edinmiş bir illettir. Onların, "Kendilerinden olmayanlarla kendilerine biat etmeyenler"e karşı geliştirdikleri "Dünyayı Zehir Etme projesi"nin eyleme dönmüş hâlidir. Bir dönem Kürtlere karşı geliştirilen ve "Ya Sev Ya Terk Et" sloganıyla maddeleştirilmiş o proje, bugün, o dönemle kıyaslanamayacak kadar genişletilmiş bir hâl ve şiddetle uygulanmaktadır. Abdülhamid-i sani döneminin iğrenç hafiyeleri de ülkenin her yerinde uçuşup duruyor. Mübareklerin hepsi Hayk Mamber'den dönme Hafiyesi Mahmut gibi...

KİM KİMDİR
Bu büyük oyunu, yalnızca Ku Klux Klan açısından değerlendirmek eksik olur. Oyunun günümüzdeki versiyonunda, oyuncuların küresel bir güç tarafından seçildiği aşikârdır. Roller dağıtılırken, çifte kişiliği nedeniyle hem Hitler hem de Abdülhamid-i saniyi oynayan aktör kadar; Ernst Röhm, Heinrich Himmler, Dr. Paul Joseph Goebbels, Gestapo, SS, SA ve Yıldız'ın hafiyelerini temsil edeceklerin de özenle seçildiği aşikârdır. Bunları hiç çekinmeden geçmişteki makalelerimde isim isim yazmıştım. Aklıma gelen ilk örnek "Siz Kimi Seçtiniz?"...

Projede kim kimdir ve hangi örgüt hangi örgütü temsil etmektedir derseniz özellikle bunu sizin bulmanızı isterim. Yalnız önemle hatırlatırım ki sonucu kendinize saklayın. Neyinize lazım, sonra gerçeği bildiğiniz için bir türlü başlamayan, başlayınca da sonu gelmeyen mahkemelerde ve zulüm zindanlarında çürüyebilirsiniz. Yazdığım o isimlerin içine girebilirseniz sizlere yardımcı olacak ipuçları bıraktığımı göreceksiniz. Hadi bakalım kolay gelsin. 

YENİ BİR TARZ
Son zamanlarda "kim kimmiş şöyle bir bakıp da gelelim" türünden yazılar yazmaya başladığımın farkındayım. Bıkkınlıktan mı kısa kesmeye çalışmaktan mı okuru da olayın içine çekme isteğinden mi bilemiyorum. Belki de bilmeceye merak sarmamdandır.

Yerli Ku Klux Klanların Nazilerle haşır neşir bir şekilde, yerli "Hafiyesi Mahmut"larla aşna fişne yaptıklarını bildiğinize göre oyunun rollerini bir de siz dağıtın. Sonra da ilk defa keşfetmiş gibi bakın... Bakın bakalım kim kimmiş?

KORKUNUN ECELE FAYDASI VAR DİYORSANIZ DEVAM EDİN
Anadolu'muzun, Trakya'mızın Değerli İnsanları!
Lütfen dikkatli olun. Aman ha! Aman aman! Başınızı belaya sokmayın. Saçmalıklara hiç itiraz etmeyin, hemen boyun eğin. Eğmezseniz o güzel başçağızlarınız ağrır sonra... Bir de bakmışsınız ki eceliniz falan gelmiş. Aman ha! Ölümlü Dünya! Kavgaya değmez. Diz kırıp oturun. Susun!

Çoluk çocuğunuz var. Eviniz, banka hesaplarınız, gelecekle ilgili önemli projeleriniz var. Siz siz olun "görmeyin, duymayın, konuşmayın!". Muhalif eserleri okumayın, okursanız beğenmeyin.

Ben mi ne yapacağım, tabii ki "Görmeyi, duymayı, konuşmayı, hatta yazmayı sürdüreceğim.



*Yanaşma Konumundaki BeyazlarBizde
çöpe atılan liberalleri hatırlatmıyor mu?

BİLGİ NOTU
Hayk Mamber1950'li yılların ünlü Ameri-
kalı dedektifi Mike Hammer'den esinlenen büyük
mizahçımız Oğuz Aral'ın yarattığı bir resimli ro-
 man karakteri... Döküntü bir dedektif tiplemesi.
Hafiyesi Mahmut: Hayk Mamber'in 1970'li yıllarda
 bu kez Fırt dergisinde yayınlanırken değişen ismi.

Yıldız HafiyeleriII. Abdülhamid'in ispiyon teşkilatı.




Günay Tulun 4.7.2020/19.39

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN