Zer-dûz Pâlân da Ursan [Günay Tulun]




Recep tarafından Diyanet İşleri'nin başına getirilen ve gerek bence gerekse çok büyük bir kitle tarafından "İslamiyet, Türk, Türkiye ve insanlık düşmanı" olarak bilinen adam; "Sevgili atam Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'üme" lanet okumuş! Mutlaka "Öyle demek istememiştim. Çarpıtıyorlar!" sahtekârlığına sarılacaktır ama bu bezirgânların şifresi çözüldüğünden, aklını para kasasında unutmamış hiç kimse inanmayacaktır.

Kurgulanmış kafalardan tek ses çıkıyor. "İslamiyet, Türk, Türkiye ve insanlık" düşmanları; Kur'an-ı Kerim'in lanetlediği bir eylem olan "insanlar arasına nifak sokma suçu"nu Recep'le birlikte sürekli olarak işleyen bu ucube adamı çılgınca alkışlıyor.

Bizler gibi gerçeği bilenler, yani biz "Gerçek Türkler ve bir gerçek Müslüman'ın yapması gereken şekilde davrananlar"sa her lafa verilecek cevabımız olmasına rağmen; bir lafa bir de söyleyene, "adam mıdır acaba" diye bakar, olmadığını anladık mı "çirkeftir" üstümüze sıçramasın diyerek üzerinden atlar ve yolumuza devam ederiz. "Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî" gibi...

ÖZEL ORDU KURAN DİN (!) ADAMI
Bu adamın, eline verilen çok büyük bütçeyle Recep adına bir ordu kurduğunu fark eden kimse yok mu? Peki, Recep'in özel ordularının sayısının kaça ulaştığını bilen var mı?

Dikkat edin lütfen, kişi demiyorum, ordu diyorum.
Hitler'in bile bu kadar özel ordusu yoktu!
Alçakça lanetlenen sevgili atam Atatürk'ünse hiç!
Onun yalnızca milleti vardı.

Bu sözümü de çarpıtıp mesaj atanlar olacaktır. Baştan uyarayım, ordulara başkomutan olmak başka, şahsına münhasır özel ordu kurmak başka...

DİNİME KÜFREDEREK HİLAFET İSTEYENLER BARİ MÜSELMAN OLSA
Bugüne dek gizli gizli yapılan hilafet çağrıları artık ayan beyan, bağıra çağıra yapılır oldu. İslam'da bugün yapılmaya çalışılan türde hilafet yani halifelik diye bir makam yoktur. Hiç kimse "Dört Halife" dönemini örnek olarak gösterip de "Yanlışın var!" demesin.

Hilafet, Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu teala aleyhi vesellem efendimizin ölümünden sonra uydurulmuş siyasi bir makamdır, gerçek adı hükümdarlıktır. Hilafet, Allah'la kul arasına girmenin zehirli yollarından başka bir şey değildir. Küfürdür. Milletin çoğu, hilafetçilerin Müslüman olduğu hayaline kapılsa da onlar, Müslümanların arasına yerleştirilmiş şeytani varlıklardan başka bir şey değildir. "İslam Dünyası"na zehir tohumları saçmak için göreve getirilmişlerdir.

Hilafet de nereden çıktı demeyin. Adım adım götürüldüğümüz nokta bu... "3, 4, 5, 6, 7 ve daha yukarı yaştaki bebe ve çocuklar"ın sürüler hâlinde eğitilmelerinin nedeni işte bu!.. Düşünebiliyor musunuz, yüz binlerce saptırılmış zihinden oluşan dev bir ordu yetişiyor. Arkaları da sürekli olarak yeni bebelerle takviye ediliyor.

Ayasofya saçmalığı iyice azdırdı bunları. Hilafete çağrı yapıp duruyorlar. Halifeleri de şimdiden belli... Recep! İnanmazsanız yazımın sağına bakın. Recep Bey'in İstanbul Belediye Başkanlığı sırasındaki desteğiyle oluşan birikimlerle, onun hapse girişinden hemen sonra Albayraklarca satın alınan Yeni Şafak adlı YYKY gazetenin çıkardığı haftalık derginin kapağıdır gördüğünüz o fotoğraf... Yorum sizin!

CİCİLİ BİCİLİ ELBİSELİ ADAM ve BİR FIKRA
Danıştay kararıyla birkaç gün önce fiilen müzeliği iptal edilip cami olarak açılmasına hükmedilen Ayasofya'ya hemen döşenmeye başlanan halılarının, aslında Danıştay'ın kararından 6 ay önce, bir YYKY firmaya sipariş edildiği ortaya çıktı. Bunun üstüne tuz biber eken olaysa Diyaneti temsil eden adamın, üzerinde Hristiyan putu taşıyan bir kılıçla minbere çıkması oldu. Bu adam, gençlik döneminden beri Recep'e havarilik yapmakta ve ikbali için buna güvenmektedir. Tavsiyem, hiç güvenmesin. Onun, miadı dolanlara ne yaptığı malum. Basar tekmeyi, yollar çöplüğe... Arada dayaklı dedikodular da dolaşır elbet!

"Recep'in, Cumhuriyeti yıkma ve Atatürk'ü silme" projesinde önemli görevler yüklenen ve Diyanet'i sözcüğün her anlamıyla götüren bu adamı, pagan Yunan'ın, Apollon'a tapan ünlü "Delfi Tapınak" rahiplerinin cicili bicili giysileri içinde her gördüğümde aklıma bir fıkra gelir. Yazayım der, hep unuturum. tesadüf bu ya, bugün bir dost o fıkrayı yollamaz mı! Bari bu kez dedim... Yazıyorum... İşte!..

Adam elindeki bıçaklarla camiden içeri dalar ve bağırır:
- Ey cemaat içinizde Müslüman* olan var mı?
Çıt yok! Sessizlik uzayınca yaşlıca biri kalkar ve cevaplar:
- Ben!
Bıçaklı adam, hemen yanına seğirtir, koluna girerek daha çabuk yürümesine yardımcı olur. Az ilerde ağaca bağlanmış bir koyun vardır. Birlikte ona doğru yönelirler.
Bıçaklı adam:
- Bu koyunu kurban edeceğim, İslami kurallara tam uysun istiyorum. Yardım lazım!
Yaşlı adam:
- Merak etme, hallederiz! der. Hemen işe koyulur. Koyulur ama gerçekten de çok yaşlıdır. Fena hâlde yorulur. Üstelik hem onun hem de onu çağıran adamın her yanı kan içinde kalmıştır. Bıçaklar da kayganlaşan ellerinden kayıp durmaktadır. Yaşlı adam nefes nefese konuşur:
- Oğul, çok yoruldum. Hele sen camiye bir kez daha git, çağır birini gelsin, yardım etsin.
Adam lafı ikiletmez, koşarak camiye dalar ve telaşla seslenir.
- İçinizde başka Müslüman var mı?
Adamın üzerindeki kanları gören cemaat, yaşlı adamı parçalayarak öldürdüğünü zanneder. Ses soluk kesilir. hepsi son bir kurtuluş umuduyla dönüp imama bakar.
İmam:
- Ne bakıyorsunuz lan! Size iki rekat namaz kıldırmakla Müslüman mı olduk!

KISSALARDAN HİSSELER
Atatürk'e küfürler yağdıran bu pespaye tipin, cicili bicili giysiler giymesi ve onu üniforma edinip 24 saat üzerinde taşıması adam olmasını sağlamıyor. Bana göre saraylarda maraylarda egemenlere namaz kıldırmakla da Müslüman olunmuyor. Adam için "Müslümanlıkla ilgisi yok" diyeceğim ama onu takdir edecek olan "Yüceler Yücesi Rabb'im"den başkası değil.
Rabb'im olan Allah'a sığınarak söyleyebileceğim birtakım şeyler var tabii...
Onu da hepimiz adına Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî söylemiş:
"Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok!"

Bu konuya cuk oturan sözlerden biri de Ziya Paşa'ya ait:
"Bed-asla necâbet mi verir hiç üniforma? Zer-dûz pâlân ursan eşek yine eşekdir."
Ziya Paşa'nın sözlerini günümüz Türkçesine çevirmesek de ne dediği çok güzel anlaşılıyor.
Diyor ki:
"Özü kötü olan insanlara giydiği üniforma yani makam, mevki ve yetki soyluluk verir mi hiç? Altından yapılmış semer de vursan bir şey değişmez. Çünkü eşek, yine eşektir."

Ziya Paşa, ta 19. yüzyıldan seslenerek bugünün egemenleri için başka şeyler de söylemiş:
"Milyonla çalan mesned-i izzetde ser-efrâz, birkaç guruşu mürtekibin câyı kürekdir."
Yani, "Milyonları çalan yüksek makamda başı dik dolaşır, zimmetine birkaç kuruş geçirenin cezasıysa kürek mahkûmu olmaktır."

Durmamış, anlatmış ama hâlâ anlamamakta ısrarlıyız:
"Îmân ile dîn akçedir erbâb-ı gınâda, nâmûs u hamiyyet sözü kaldı fukarâda." diye uyarmış bizleri...
Yani demiş ki:
"İnanç ve din, zenginler için parayla eş anlam taşır oldu. Namus ve namusu korumak için gösterilen çabaları dile getirmekse fakirlere kaldı."

Bırakalım, yazının sonlarını da Ziya Paşa bağlasın:
"Allah’a sığın şahs-ı halîmin gazabından, zîrâ yumuşak huylu atın çiftesi pekdir."
Ne dersiniz, çok net anlaşılmış mıdır acaba?

Anlaşılmadıysa eğer, bir de şunu deneyin:
"Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdîr, tekdîr ile uslanmayanın hakkı kötekdir."




BİLGİ NOTLARI 
*Müslüman: Yardım edecek birini ararken gerçek an-
lamı dışında,
 bir imdat çağrısı olarak kullanılan söz. 
Delfi Tapınağı: Yunan tanrısı Apollon'a adanmış en
 büyük tapınaktır. Rahip-Kâhinleriyle ünlüdür. Bu ko-
nuda "
Gülmeyin! İstanbul’u Yunan Kurmuş" adlı ya-
zının sonlarında yer alan
"İstanbul'u Kim Kurmuş"
başlıklı bölümü okumanızı öneririm. 

# Ziya Paşa'ya ait sözler, günümüz Türkçesine dönüş-
türüldüğü ilk şekliyle yazılmıştır.



Günay Tulun 26.7.2020/16.41

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN