Oyuncu Sarkozy'ye Sarkozilik Bir Oyun [Günay Tulun]

Bir Haber Yazısıdır

Fransa'nın Yetiştirdiği, Gelmiş Geçmiş En Kötü Komedyen:
"Bataklıkların Çocuğu Sarko"
"Fransız Senatosu Anayasa Komisyonu", Ermeniler tarafından Türklere karşı yapılan soykırımın çarpıtılarak, bazı parasal amaçlar uğruna; Ermenilere yapılan soykırım hâline dönüştürülmesi çabalarıyla ilgili olarak, büyük propagandalar eşliğinde ikide bir gündeme getirilen "1915 Olaylarıyla İlgili Ermeni İddialarının Reddini Suç Kabul Eden Ceza Yasa Tasarısı"nı görüştü.

"Senato Anayasa Komisyon"u toplanarak; artık aklı başında herkeste tiksinti uyandıran bu çirkin konuyu, çıkar çevrelerinin amaçladığı şekilde cezaya bağlanıp bağlanmaması yönünden anayasayla ilintilendirmek için bugün ele aldı. Yapılan oylama sonucunda da iftiralara dayalı bu çirkin yasa tasarısı dokuza karşı yirmi üç oyla “Anayasaya aykırı” bulundu.

Bilindiği gibi, geçen ay, Fransa Meclisi’nde onaylanarak Senato'ya gönderilen "1915 Olaylarıyla İlgili Ermeni İddialarının Reddini Suç Kabul Eden Ceza Yasa Tasarısı"nın "Anayasa Komisyonu"nda da onaylanarak Genel Kurul'a 
sevki bekleniyordu.

Toplantıda verilen önergeler doğrultusunda, yasa tasarısı gündeme alınmadı. Oylamada, 40 üye hazır bulundu. Tasarının gündeme alınmaması yönünde kullanılan oyların toplamı 23... 
8 kişinin çekimser kaldığı oturumda, Ermenilerin talepleri doğrultusunda oy kullanan senatör sayısıysa 9...

Anayasa Komisyonu'nun olumsuz görüş bildirmesi, yasanın akıbeti hakkında engelleyici bir etki yaratmıyor. Yalnız söz konusu kararın, Senato üyelerini daha bilinçli ve daha dikkatli davranmaya itmesi bekleniyor.

Gelen haberler arasında; yasanın geçmesi için, Ermeni şantaj ve baskılarının senatörler üzerinde her zamankine göre daha fazla yoğunlaşacağı, yine büyük paraların konuşulacağı şeklinde bilgiler de var.

Sosyalist senatörlerden birinin verdiği benzer yasa teklifinin 4 Mayıs 2011′de aynı yönde verilen bir önergenin kabulü sonrası gündemden düşürülmüş olması, bilim insanlarıyla tarihe saygı gösteren kesimlerin umudunu arttırıyor.

Konu hakkında görüşleri alınan, "Senato Kanunlar Komisyonu Başkanı Jean Pierre Sueur"; yasa teklifinin Senato gündemine alınmaması yönündeki kararın dayandırıldığı noktaları şöyle açıkladı:
 - Teklif, anayasaya ile ifade ve araştırma özgürlüğüne aykırıdır. Bundan dolayı biz Kanunlar Komisyonu’nda, yasa teklifinin incelemeye alınmamasını istedik. Tekrar ediyorum; bizim görüşümüze göre bu yasa teklifi anayasaya aykırıdır.

Bundan sonraki aşamada teklifin; 23 Ocak günü, Genel Kurul’a getirilmesi bekleniyor.





Günay Tulun

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN