WEB Şampiyonları Belirlendi [İdil Tulun]

Aşağıdaki yazı ayrıca redakte edilmedenyazarı  
tarafından gönderilen özgün hâliyle yayınlanmıştır
Dünyanın en çok ziyaret edilen web siteleri belli oldu.
Evet! Kıran kırana geçen mücadelenin taçlanan isimleri ortada artık.
Kimini yakından tanıyorsunuz; kimisiyse sürpriz isimler.

Ziyaretçi sayıları tekilde milyon, toplamdaysa milyarlarla ifade edildiği için, bu sonuçların çıkarılması bile başlı başına büyük bir zahmet.
O yüzden, bayağı uzun bir süre, verilerin toplanması bekleniyor. Ardından sağlıklı olup olmadığının kontrolu ve ondan sonra da mutabakat dönemi.
En son aşama en kolay olanı.
Duyuru faslı...

Çoğu insan için değişik şeyler ifade edecek o sonuçları, az sonra aşağıda sıralayacağım. Aradığınız siteyi hemen bulabilmeniz için de her bir siteyi, ayrı bir paragrafta göstereceğim.
Hadi bakalım kolay gelsin.
Bu acayip, zor yarış.

2010 yılı verilerine göre; bir yıl içinde dünyanın en çok ziyaret edilen arama motoru Google olarak belirlendi. Google’ın tekil ziyaretçi sayısı 350 milyonken, toplam ziyaretçi sayısı 8 milyar 169 milyon…

MSN/Windows Live; tekil 271 milyon ve toplamda 5 milyar 670 milyonla ikinciliği yakaladı.

Yahoo ise tekil ziyaretçi sayısında 233 milyon, toplamdaysa 4 milyar 155 milyona ulaşıp üçüncülüğü…

İlk olarak 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan, daha sonra tüm dünyada kullanılmaya başlayan sosyal paylaşım ağı Facebook'un, 2010 yılındaki tekil ziyaretçisi 218 milyondu. Toplamda ulaştığı rakamsa 4 milyar 555 milyon… Böylece Facebook da sosyal paylaşım ağlarının başında yer aldı.

Son zamanların vazgeçilmezi Twitter 2010 yılı verilerine göre; tekil ziyaretçi sayısında 42 milyon, toplam ziyaretçi sayısındaysa 260 milyona erişmiş.

5 Şubat 2005'te üç eski PayPal çalışanı tarafından kurulan ve Ekim 2006'da Google tarafından satın alınan video paylaşım sitesi Youtube’un; tekil ziyaretçisi 203 milyon, toplamdaysa 1 milyar 262 bin kişi…

İnternet üzerindeki en büyük açık artırma usulü alışveriş sitesi eBay; tekil ziyaretçide 121 milyon, toplamdaysa 1 milyar 137 milyonluk ziyaretçi sayısına ulaşmış.

Kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan ve özgür, bağımsız, reklamsız ve kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi olan Wikipedia'ya gelince... 2010 yılı sonundaki tekil ziyaretçisi 154 milyon, toplam ziyaretçisiyse 678 milyon…

Onu izleyen WordPress; tekilde 48 milyonu, toplamdaysa 131 milyonu yakalamış.

Dünyadaki çoğu ülkenin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları, dizileri, bilgisayar oyunları hakkında bilgiler barındıran çevrim içi bir veri tabanı olan IMDb; 2010 yılında, tekil ziyaretçi sayısında 37 milyonu, toplam ziyaretçi sayısındaysa 118 milyonu bulmuş.

Craigslist; tekil ziyaretçide 35 milyon, toplam ziyaretçide 276 milyon...

Linkedin'se 24 milyon tekile karşı, 82 milyon toplam ziyaretçiyle karşılaşmış.

Sanmayın ki her şey böyle gidecek.
Yeni yarış çoktan başladı bile...
Bakalım bir sonraki sonuçlar neyi gösterecek?


İdil Tulun 

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN