Lemurya, Muraya, Mu "KAYIP KITALAR KİTABI 2" [Günay Tulun]

"KAYIP KITALAR SERİSİ 2"

“Kayıp Kıtaların Kitabı”ndaki yeni sayfalara, kadim bilgiler serpmeyi sürdürüyorum.

LEMURYA 
Afrika’dan Asya’ya, “Hint Okyanusu’ndan Pasifik Okyanusu’na kadar yayılan bir kıta daha vardı.” Lemurya’ydı adı…
 Bir dönem geldi ki, onun yerinde kükreyen bir deniz, o denizin üstünde de esen rüzgârlardan başka hiçbir şey görünmedi. O kıta da denizlerin dibinde dinleniyor şimdi.
MURAYA
Sırada Muraya var.
Efsanevi “Aden Bahçeleri”ne ev sahipliği yapmış olan Muraya… 
Lemurya gibi aynı denizlerin ecesi olan bu dev kıta, Lemurya’nın doğumundan, yani yer üstüne ilk çıkışından önce de orada duruyormuş. 
Batışıysa; ondan, oldukça uzun zaman sonra olmuş. İkisi de kardeş kardeş, okyanus tabanında uyumaktalar şimdi…
Batan kıtaların, konum, büyüklük ve sınırları hemen her haritada farklı. Çizimler, efsanelere ve anlatılara göre… Bu nedenle ters gelmiyor bana… Aradan geçen bunca zamanı ve o günlere ait haritaları bir yerlerde bulup inceleyeceğimiz güne kadar da öyle kalacak konu…
Haritaların bulunabileceği yerleri de konuşacağız alt satırlarda…
İSİMLERDEKİ İLGİNÇ BENZERLİK
Lemurya, Muraya ve Mu… 
Neden bu üç kıtanın adında da Mu sözcüğü var diye merak ediyor insan. Mu’nun anlamıyla mı yoksa bu kıtaların birbirlerinin devamı olmasıyla mı ilgili? Devamı ise okyanusun dibine inmeden önceki zamanlarda, oldukça uzun bir süre, su üstünde de birlikte olduklarına dair iddialar ne olacak?
MU
Mu! Hayranı olduğum insanların kıtası…
Yeryüzünün ilk tek Tanrılı dininin olduğu söylenen Mu kıtasının sakinleri, dünya insanının da öğretmenleridir.
Tüm dünyaya yayılıp kolonileşmeye başladıklarında, insanları da eğittiler.
 Edindikleri bilgileri ceplerine koymadan, başka insanlara da dağıtan muhteşem bir uygarlığın mensuplarıydı onlar.
Kolonileştiklerinde bile Avrupa devletlerinin sömürgeci anlayışını taşımadılar hiç!
Mu insanının kolonileri, aynı tür canlıların doğada yaptığı gibi, yani birliktelik amacıyla kurulmuştu. Bu, Türklerin fethettikleri ülkelerde kendilerinden olmayan milletlere uyguladıkları sisteme benzer.
Batılı denen milletlerin masalcıları ne derlerse desinler, Türklerin olduğu her yerde, insanlar; din, dil ve kültüründe özgürdü. Hatta onlara dönemin bilimleri öğretilir, onların bildiklerinden de yararlanılırdı. Haklarında, Mu’nun torunları olduğu yolunda bazı düşünce, hatta delillere dayanan iddiaların olmasıyla Mu insanına benzer davranış göstermeleri sizce de ilginç değil mi?
Dünya insanına çok büyük hizmetler veren Mu’nun sakinleri, bir gecede batan kıtalarıyla birlikte tarihten silindiler.
Daha sonra anlatacağım nedenlerle kurtulanlar da oldu tabii… 

Günay Tulun


  “KAYIP KITALAR KİTABI
adlı serinin bir önceki yazısı "Bir Zamanlar; Pangea, Gondwana, Lavrasya, Pasifika ve Başkaları da Vardı” ve bir sonraki yazısı "Karyenler ve İlk Atina"yı, site ana sayfasındaki "*YAZILAR ARŞİVİ-Sayfa III"ten seçebilirsiniz.

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN