Reha Bey'i Anlamak [Günay Tulun]

Reha Muhtar hakkında tek kelime bile etmeyeyim diyorum ama hâlâ okuru olmakta inat ettiğim Vatan gazetesi, koca bir sayfayı doldurduğundan mıdır nedir, iyice kucak açtı ona...
Görme diyeceksiniz ama kapkara sayfalar arasından birdenbire çıkan o renkli sayfa, insanın gözüne batması için kurgulanmış gibi...
Yazılarını okursanız önce insanlara saldırdığını, sonra da masumları oynadığını görürsünüz.
Aman efendim bir de entelektüel ki!
Sağdan soldan derlediği "hayatları", sanki yakın şahidiymiş gibi hikâye bile ediyor.

Efendim, öğrenimi sırasında devrimciymiş, müthiş doğru bir insanmış, gazeteciliğin hasını yaptığı için örnekmiş; tam yerinde soru sorarmış, onun sorduklarını soramayanlar gazeteci olamazmış. O sorduğu için büyük gazeteci olmuş.
"Acı var mı acı?" sözlerini söylerkenki hâlini gözlerinizin önüne getirsenize.
Çoğu kez, başkalarının acısından zevk aldığı hissine kapılmışımdır.

Kendisi iki kişi arasında geçen bir olayı anlatırsa onun adı "gazetecilik"tir.
Aynı işi bir başkası yaparsa onun da adı ya "adam "satmak"tır ya da "ispiyonculuk".
Velhasılı kelam zor adamdır şu Reha Muhtar.


Papermoon denen ve hiç ilgimi çekmeyen yerin bedava reklamını da üstlenmiş, yazıyor da yazıyor. Vatan gazetesinin sahibi olsaydım, Papermoon konusunda ondan reklam ücreti isterdim.

Yazılarını okuyanlar bilir. Yeri geldiğinde de öyle güzel kışkırtıcılık yapıyor ki...
Mustafa Denizli, Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, İbrahim Üzülmez olayını unutmadık hâlâ.

Aslında Reha Muhtar'la ilgili olarak unutmadığımız çok şey var.
Bunlardan biri, geçmişte Atina muhabiriyken TRT'ye bağlandığında ciyak ciyak bağırarak herkesin "Savaş Çıktı!" diye yüreğini oynatması...
En büyüğüyse yakını ölmüş, evi yanmış, hayatları kararmış ve derin acılar içinde kıvranan insanlara, "Şu an ne düşünüyorsun, ne hissediyorsun?" sorusunu sorabilecek kadar duygusuz olması.
Bugün, Vatan gazetesinin onun keyfine terkettiği sütunlarda bu duygusuzluğunu bile büyük gazetecilik olarak sunmakta.
Şaşıyorum. O gazetenin yöneticilerinden biri çıkıp da "Arkadaş! Bu köşeyi kendini övesin diye vermedik." diyemiyor
, demiyor.
Onlar demiyor ama ben bıktım!
Yalnız ben mi bıktım? Hayır!

Bitti mi?
Ne gezer.
Del Bosque'yi kovdurmak için çalıştığı televizyon kanalını alet etmesi, programına çağırdığı insanları ve tüm izleyicileri bu yönde provoke etmesi unutulacak mı?
Yıldırım Demirören neden çıkıp da "Del Bosque'nin gönderilmesindeki en büyük etken sensin. Hadi bakalım, öde Beşiktaş'ın kaybolan paralarını, sebep olduğun zararı tazmin et!" diyemez, akıl sır erdiremem.
Bir de onu, Beşiktaş'ın bilmem ne komitesine almış.
Allah'ım, aklıma mukayyet ol!

Spordan uzak ya da her yazılana inanan biraz safça biri Reha Muhtar'ın yazılarını okuduğunda şu kanıya varır: "Hepsinin bir başkanı var ama aslında hem Türk futbolunu hem de Beşiktaş'ı
Papermoon'daki bürosundan Reha Muhtar yönlendiriyor."
"Yönetiyor" demekten ar ettiğim için, "yönlendiriyor" dediğimi anlamışsınızdır mutlaka...
Bazen kendi kendime sorarım: Gazetecilik bir kamu görevi mi yoksa bazılarının eğlenmesi için oluşturulmuş bir meslek mi?" diye. Bu bazılarını gördükçe eğlenmek için oluşturulduğuna inanır gibi oluyorum.
Sonra dönüyor ve bugün işsiz olan "Necati Doğru" gibileri düşünüyorum.
"Hayır" diyorum.
"Gazetecilik; kamunun aydınlanması için yapılan onurlu bir meslek!
Dönem dönem Yecüc'le Mecüc tayfasının hücumuna uğrasa da onu eller üstüne yükseltecek birkaç kişi daima bulunuyor.""
Zaten ümidimiz de o tip insanlar değil mi?







Günay Tulun


Günay Tulun'un geçmişteki Reha Muhtar yazıları
İlk yazı: *Mustafa Denizli ve Beşiktaş ile Reha Muhtar Diye Biri
İkinci yazı: *Yine Bir Reha Muhtar Yazısı


Sayın Necati Doğru şu anda Sözcü gazetesindeymiş. Bu konuda
Sayın Mete Esin'in yolladığı haberi yorumlar hanesinde yayınladık.

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN