Bir Başka Ergenekon "KAYIP KITALAR KİTABI 13" [Günay Tulun]


Uygurların Mu kıtasından yayıldığı hakkındaki iddiaları önceki yazılarımda da dile getirmiştim. Çinliler, o Uygurların, bugünkü gibi başka ırklarla karışmadan önce; beyaz tenli, kumral ya da kestane hatta sarı saçlı, renkli gözlü ve oldukça uzun boylu olduklarını söylüyorlar.
Mu kıtasından yayılmanın sonuçları şu:  
Önceki yazılarımda söz ettiğim, bundan sonrakilerde de söz edeceğim anıtsal eserlerin hepsi belli bir bölgeye sıkışmış. Birbirlerine oldukça yakın duruyorlar. Bunların anlamını da varın, siz düşünün artık…
Hadi yine Tiwanaku’ya dönelim.
“Akapana”nın, özellikle Türkçe bilenlere; “önümde durmadan geçemezsiniz” diye seslendiğini duyar gibi oluyor insan. 
Bunun da nedenleri var tabii.
O nedenleri de görelim hızla… 
Birinci neden Akapana’nın ilk iki harfi… 
Nasıl mı? 
Ak; bildiğimiz ak, yani beyaz… 
Kapana ise kapanan, kapatılabilen şey; yani kapı… 
Söylenişler nedeniyle bitişik durumdaki “k” harflerinden biri düşerek telaffuz edilen “A(k)kapana”; ak kapana yani ak kapı, beyaz kapı demek.
Ak’ın hem onlarda hem de Türkler’de ortak bir anlamı daha var: Batı…
Batı sözcüğünden yola çıktığımızdaysa bu kez “Batı Kapısı”, “Batıya Açılan Kapı” gibi son derece mantıklı bir anlama daha ulaşırız. Tıpkı “Beyaz Kapı” gibi…
“Ak Kapı”nın, yani “Ak Kapana”nın benzerine, İnkaların ünlü efsanesi Kapaktakon’da rastlarız. 
Bizim Ergenekon’umuzun bir başka anlatımı olan Kapaktakon’da… 
Yani girişi çıkışı zor, kapısı kapalı yurtta; kısaltarak söylersek “Kapalı Yurt”ta…
Sizleri bilmem ama bence her şey çok açık… 
Bu sözcükler; benim çok iyi bildiğim, uykuda olmadığım zamanlar konuştuğum, rüyalarımı bile paylaştığım bir dile ait.
Monolit heykeller konusunaysa özellikle değinmek istemiyorum. 
Bunun nedeni onların değerlerinin az oluşu değil elbette. 
Tam tersi çok değerliler.
Konuşmama amacım şu düşünceden kaynaklanıyor: Fotoğraflara bakan herkesin, kendi yorumunu yaparak, olaya hiç olmazsa fikren katkıda bulunması fena mı olur!

Yine de bir ipucu verebilirim. 
Serinin tüm yazılarını okuyanlar “Mu diye inleyen heykeller”den söz ettiğimi hatırlayacaktır. 
Okumamış olanlar dönüp bir göz atsalar fena olmaz.
Tku ya da Tuku size neyi hatırlatır? 
Bir yazımda Trakya’dan söz ederken devreye Herodot da girmiş ve yazı ister istemez, kendisinin şahitliğinden hareketle şu şekle bürünmüştü…
















O bürünüşü okumak için, yine bir sayfa çevirmeniz gerekecek.



Günay Tulun



  KAYIP KITALAR KİTABI" adlı serinin bir önceki yazısı "Açılan İlk İstif: Basamaklı Pramitler” ve 
birkaç gün sonra yayınlanması planlanan bir sonraki yazı "Traklardan Tiwanaku'ya"yı,
site ana sayfasındaki  "*YAZILAR ARŞİVİ" bölümünden seçebilirsiniz.

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN