Çarpıtmayın Tarihi, Çarpılacaksınız [Günay Tulun]




Son zamanlarda en fazla takıldığım akla ziyan sözlerin başında “Kurtuluş Savaşı”yla “15 Temmuz İhtilal Denemesi”nin kıyaslanması geliyor. 
Neymiş efendim: 
15 Temmuz, Kurtuluş Savaşı’ndan büyük bir olaymış.

Önce, nihayet Kurtuluş Savaşı’mızı görebildikleri için kutlanmaları gerek.
Çok çok geç oldu ama olsun. Bu da bir adım.
Varsa yoksa Çanakkale Savaşları ve bu savaşları kazandığı söylenen görünmeyen varlıklardan yola çıkıp Kurtuluş Savaşı’na kadar geldik ya, buna da şükür. Gerçi araya Kût’ül-Amâre’yi de soktular ama o zaferi kazanan komutanın içkiyi çok seven biri olduğu ortaya çıkınca hemen “Görmedim, Duymadım, Konuşmadım”cılık oynamaya başladılar.

15 Temmuz, Kurtuluş Savaşı’yla kıyaslanamazmış bile… 
Bireh bireh bireh!
Bu inanılmaz cümleleri karbon kopya söyleyenler, oylarımızla Meclis’e taşıyıp devletin başına oturttuğumuz kişiler. Cumhuriyet ile hesaplaşma amacında olanların Türk tarihinin her dakikasını çarpıtma huylarına alıştık ama bu biraz fazla geldi. 
Bu temennimin, az önce söylediğim "şükür" sözcüğüne ters düştüğünün farkındayım ama keşke görmezden gelmeye devam etselermiş.
"15 Temmuz"a alet etmektense... 


Onlar söyler de “yandaş, yağdaş, baldaş” takımı durur mu?
Durmaz tabii… 
Tüm kanallarda salvo bombardıman…
15 Temmuz şöyle büyük, Kurtuluş Savaşı böyle güdük…
Sözü uzatmayacağım. Eskilerin deyişiyle abesle iştigal olduğu için hangisi büyük hangisi küçük tartışmasına da girmeyeceğim. “15 Temmuz İhtilal Denemesi”yle ilgili fikrimi geçmişte birkaç yazıyla belirtmiştim. O yüzden, yazıların adreslerini hatırlatmakla yetineceğim. Merak eden okur, hangisi büyükse görür. Hâlâ göremiyorsa onun için yapılacak pek şey kalmamış demektir. 
“Kurtuluş Savaşı”yla ilgili olarak da aynı yolu izleyeceğim. 
Onun adresi de ötekiler gibi aşağıda olacak.

İyi ama bu çarpıtmalar nereye dek sürecek? 
Kitlesel hâlde yapıldığı için etkisi de kitlesel oluyor. 
Birisine, bunların gerçekle ilgisi olmadığını söylediğinde "Hadi onlar uydurdu, bunlar uydurdu; peki şu, şu ve şu da mı uyduruyor?" diye aynı tezgâhta üretilmiş masalları gerçekmiş gibi önüne koyuyor. Ne kadar doğru konuşsan da inandıramıyorsun.   

Tarih çarpıtılır, coğrafya çarpıtılır, bilim çarpıtılır, sözler çarpıtılır, din çarpıtılır… Çarpıtılır da nereye kadar? 
Çarpıtıcılar ve onlara inanarak çarpıtmaları dalgalar hâlinde yayanlar, çarpıttıkları tarihin kendilerini nasıl yazacağını merak etmezler mi hiç? 
Ben olsam korkardım.

Oysa bunlar, gelecek ikbali düşündükçe korkusuzlaşıyorlar.
Korkusuzlaştıkça da “Rock’n’roll”!(*) 


(*) İlgilenmedikleri için bilmeyenlere: Rock'n'roll, 
Türkçesi "Sallan Yuvarlan" olan bir danstır.  

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN